Οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στη Βρετανία και την Ευρώπη, με την χρήση χημικών, βιολογικών και πυρηνικών όπλων, υποστήριξαν επικεφαλής οργάνων ασφαλείας της ΕΕ και στελέχη του ΝΑΤΟ.
Υπάρχει «δικαιολογημένη ανησυχία» ότι φανατικοί ισλαμιστές από τη Συρία και το Ιράκ προσπαθούν να αποκτήσουν όπλα μαζικής καταστροφής, δήλωσε ο Χόρχε Σίλβα Μπέρτο, αναπληρωτής επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η τρομοκρατική οργάνωση προσπαθεί επίσης να αναπτύξει νέους τρόπους αποφυγής των μέτρων ασφαλείας για τη διεξαγωγή επιθέσεων, όπως βόμβες που εμφυτεύονται στο ανθρώπινο σώμα και αυτοκίνητα χωρίς οδηγό.
Επίσης, το κοινό της ετήσιας έκθεσης «Security and Counter Terror Expo», όπου και έγιναν οι δηλώσεις, πληροφορήθηκε ότι υπάρχει ο φόβος ότι το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση στο απόθεμα των πυραύλων μικρής εμβέλειας που διαθέτει η χώρα. 
Ο Δρ Τζέιμι Σι, αναπληρωτής βοηθός γενικός γραμματέας για τις αναδυόμενες απειλές για την ασφάλεια στο ΝΑΤΟ, πρόσθεσε: «ξέρουμε ότι οι τρομοκράτες προσπαθούν να αποκτήσουν αυτά τα όπλα».
Ο Δρ Σι προειδοποίησε επίσης ότι το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να έχει διασπαστεί στα δύο, με ένα μέρος του να προσπαθεί να προστατεύσει το λεγόμενο χαλιφάτο στη Συρία και το Ιράκ, το οποίο χάνει ολοένα και περισσότερο έδαφος από τις αεροπορικές επιθέσεις του συνασπισμού, αλλά και ένα δεύτερο μέρος, το οποίο με επίκεντρο τη δημιουργία κυττάρων «τζιχαντιστών» σε όλη την Ευρώπη, προσπαθούν να σχεδιάσουν και να εξαπολύσουν επιθέσεις στο μέλλον.

0 Σχόλια