Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016

Δεσμεύεται η περιουσία του Γ. Αλαφούζου

Posted by ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ ΑΚΡΙΤΑΣ  |  at  8:05 π.μ. No comments

Τη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του επιχειρηματία, Γιάννη Αλαφούζου, διέταξε το Κέντρο Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), κατόπιν σχετικής εντολής του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, Παναγιώτη Αθανασίου.
Η υπόθεση, για την οποία ελέγχεται ο επιχειρηματίας, αφορά «αδικαιολόγητη» συναλλαγή, ύψους 50 εκατ. ευρώ.
Τα στοιχεία προκύπτουν από 65 CD των φορολογικών αρχών, με αναφορές σε περίπου 1 εκατ. φορολογούμενους πολίτες, οι οποίοι προχώρησαν σε συναλλαγές άνω των 300.000 ευρώ, κατά την περίοδο 2000 - 2012. Ας σημειωθεί βέβαια, ότι εις βάρος του κ. Αλαφούζου εκκρεμούσε και σχετική καταγγελία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας κλήθηκε από το ΚΕΦΟΜΕΠ σε εξηγήσεις, δίχως ωστόσο, να καταφέρει να δικαιολογήσει το ποσό των 50 εκατ. ευρώ. Ως αποτέλεσμα, εστάλη εντολή δέσμευσης σ’ όλα τα τραπεζικά ιδρύματα.
Ο ίδιος, σε γραπτή του ανακοίνωση, απαντάει ότι «όλα τα έσοδά μου προέρχονται από ναυτιλιακές δραστηριότητες στο εξωτερικό» και αφήνει αιχμές για τη συγκυρία, στην οποία ανακινείται το ζήτημα, δεδομένης και της επικείμενης δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών.
Η ανακοίνωση του κ. Αλαφούζου:
«Μου κοινοποιήθηκε, πριν από λίγο σήμερα, απόφαση του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Πάνου Αθανασίου, με την οποία γνωστοποιείται η παραγγελία του για δέσμευση των περιουσιακών μου στοιχείων για "πιθανολογηθείσα φοροδιαφυγή".
Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός προαναγγελθέντος συμβάντος, το οποίο είχε περίπου προεξοφληθεί από αναρμόδιους φορείς προ διμήνου, οι οποίοι και εμπλέκονται ενεργά στη διακίνηση, διασπορά και συγκρότηση των σχετικών με την έρευνα καταγγελιών
Τα κέντρα αυτά είναι γνωστά και, εδώ και χρόνια, αντιμάχονται λυσσωδώς τις δραστηριότητες μου στην Ελλάδα (ΣΚΑΪ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ).
Καλωσορίζουμε τον έλεγχο και θα συνδράμουμε στην επίσπευσή του.
Έχω επανειλημμένα δηλώσει και το υπογραμμίζω και τώρα ότι όλα τα έσοδα μου προέρχονται από ναυτιλιακές δραστηριότητες στο εξωτερικό. Οι μόνες δραστηριότητες που διατηρώ στην Ελλάδα είναι οι επενδύσεις που έχω κάνει στα μέσα ενημέρωσης εδώ και 26 χρόνια και συνεχίζω να κάνω μέχρι σήμερα, καθώς και η συμμετοχή μου τα τελευταία 4 χρόνια στον Παναθηναϊκό.
Το γεγονός ότι η υπόθεση αυτή προαναγγέλθηκε και ενεργοποιείται στη σημερινή συγκυρία, παραμονές του Δεκαπενταύγουστου και, προφανώς, λίγες μέρες πριν τη διαδικασία δημοπράτησης για τις τηλεοπτικές άδειες, το αφήνω στην ελεύθερη κρίση κάθε καλόπιστου πολίτη».
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Θέματα:
Η Ελλάδα μέσα στους Αιώνες:

"Ήγγικεν η ώρα, ω Έλληνες, της ελευθερώσεως της πατρίδος μας! Το τέλος των τυράννων είναι αδελφοί μου πασίδηλον.".

Λάβε Ενημερώσεις

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ:

Σχετικά Άρθρα

0 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top