Ένα όχημα της αστυνομίας ήταν ο στόχος των βομβιστών που αιματοκύλισαν σήμερα την Κωνσταντινούπολη, στην τρίτη τρομοκρατική επίθεση από τις αρχές του έτους. Όχημα που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη κοντά σε στάση λεωφορείου στην καρδιά της πόλης, στην περιοχή Βεζνέτσιλερ κοντά στο ιστορικό κέντρο και στο πανεπιστήμιο.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι 11 νεκροί (επτά αστυνομικοί και τέσσερις πολίτες), και 36 τραυματίες, οι τρεις από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση. Όπως μεταδίδει το CNN Türk, οι βομβιστές πυροδότησαν τα εκρηκτικά που βρίσκονταν μέσα σε σταθμευμένο όχημα την ώρα που περνούσε από το σημείο το όχημα της αστυνομίας.
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν η επίθεση είχε στόχο τους αστυνομικούς που πήγαιναν στη Σχολή Θετικών Επιστημών και Λογοτεχνίας προκειμένου να κάνουν αλλαγή σκοπιάς. Δημοσιογράφος που ήταν στην περιοχή είπε στο Al Jazeera ότι υπήρξε και δεύτερη έκρηξη, ίσως από γκαζάκια, προκειμένου να κρατηθούν μακριά οι τουρίστες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στο Μεγάλο Παζάρι.

(Φωτ.: EPA / Sedat Suna)
Η επίθεση, για την οποία δεν υπάρχει προς το παρόν ανάληψη ευθύνης, πραγματοποιήθηκε σε τουριστική περιοχή και κοντά σε τζαμί, τις πρώτες ημέρες του ραμαζανιού. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών και Υγείας.

0 Σχόλια