Ήδη κρατούνται ένας 52χρονος από την Καλαμάτα που δεν έχει απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν και τέσσερις άνδρες από τη Δράμα για τους οποίους ερευνάται για ποιο λόγο βρίσκονταν στην πόλη.
Από την προανάκριση αναμένεται να δοθεί εξήγηση στις «υπογραφές» με το Δελφικό "Ε", που βρέθηκαν στα σημεία των δύο εκρήξεων, καθώς το συγκεκριμένο γράμμα έχει συνδεθεί με θεωρίες για… εξωγήινη προέλευση των Ολύμπιων θεών, σύμφωνα με τους φανατικούς δωδεκαθεϊστές!
Οι μηχανισμοί που εξερράγησαν με διαφορά δυο ωρών, αποτελούνταν από μεταλλικούς σωλήνες γεμάτους με πυρίτιδα, παρόμοιους με πασχαλινές κροτίδες που φτιάχνουν το Πάσχα σε περιοχές της Πελοποννήσου. Η πρώτη έκρηξη, που ήταν μικρής ισχύος, έγινε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα της Παρασκευής πίσω από την γκαραζόπορτα στον προαύλιο χώρο του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδας επί της οδού Νικηταρά στο κέντρο της Καλαμάτας και τα θραύσματα άνοιξαν τρύπα στην τζαμαρία στην είσοδο της αντικρινής πολυκατοικίας
Σχεδόν δύο ώρες αργότερα, εξερράγη ο δεύτερος αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην καστροπολιτεία του Μυστρά στη Λακωνία. Ήταν πανομοιότυπος με τον πρώτο και δεν προκάλεσε μεγάλες ζημιές, όμως κόπηκε το χέρι του αγάλματος στο σημείο όπου τοποθετήθηκε η βόμβα.
Πρώτο Θέμα.

0 Σχόλια