Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015

Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, για Gay Pride «Δυσάρεστη, απαράδεκτη και αξιοκατάκριτη παρουσία των ομοφυλόφιλων, Κρατήστε μακριά τα παιδιά σας»

Posted by Θεοφύλακτος Ακρίτας  |  at  8:15 π.μ. No comments

Χαμηλούς τόνους επέλεξε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σχολιάζοντας το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, που προβλέπει την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια. «Η ένωση δύο ανθρώπων, μέσω του γάμου, αποτελεί μυστήριο μέγα για την Εκκλησία. Καθετί, έξω από το μυστήριο αυτό, είναι ξένο προς την εκκλησιαστική ζωή» τόνισε.

Βέβαια, δεν επικρατεί το ίδιο... κλίμα σε όλες τις μητροπόλεις, καθώς σκληροπυρηνικοί ιεράρχες της Εκκλησίας στο παρελθόν έχουν κάνει λόγο για αφύσικη εκτροπή, ακόμη και για πορνεία. Ενδεικτικά, πολλοί αναμένουν την αντίδραση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμου, ο οποίος εν όψει του 4ου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας «Thessaloniki Pride 2015», που θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Ιουνίου, κάλεσε σε αγρυπνία τους πιστούς. Η αγρυπνία θα τελεστεί την Πέμπτη 18 Ιουνίου, από τις 9 το βράδυ έως τη 1 τα ξημερώματα, στον ναό Παναγίας της Αχειροποιήτου. Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Ανθιμος, κάνει λόγο για «δυσάρεστη, απαράδεκτη και αξιοκατάκριτη παρουσία των ομοφυλόφιλων» και ζητεί από τους πολίτες «να απομακρύνουν τα παιδιά τους και τους εαυτούς τους από τέτοιες ανόσιες και αφύσικες εκδηλώσεις».

Η Ελλάδα μέσα στους Αιώνες:

"Ήγγικεν η ώρα, ω Έλληνες, της ελευθερώσεως της πατρίδος μας! Το τέλος των τυράννων είναι αδελφοί μου πασίδηλον.".

Λάβε Ενημερώσεις

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ:

Σχετικά Άρθρα

0 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top