Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

Οι Φασίστες της Ευρώπης, οι Ούννοι, Γότθοι και Βίκινγκς θέλουν να θέσουν εκτός νόμου την Χρυσή Αυγή

Posted by Θεοφύλακτος Ακρίτας  |  at  1:53 μ.μ. No comments

Διαβάστε τι προωθεί ο Νιλς Μούιζνιεκς, Ευρωπαίος Επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο οποίος στην χώρα του την Λεττονία , κατείχε εξέχουσα θέσεις  στο Ίδρυμα Soros-Λετονία. Κύριε Μούιζνιεκς, εσείς και οι όμοιοι σας καταπατάτε τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων και θα πληρώσετε γι αυτό αργά ή γρήγορα.
Από το Πρώτο Θέμα:
"Καταπέλτης για τη δράση της Χρυσής Αυγής είναι σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων η έκθεση του ευρωπαίου επίτροπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νιλς Μούιζνιεκς, η οποία αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα την Τρίτη.
Ο Λετονός επίτροπος σημειώνει χαρακτηριστικά στην έκθεση του ότι αρκετά από τα κρούσματα ρατσιστικής βίας και εγκλημάτων μίσους, συνδέονται με μέλη, υποστηρικτές αλλά και βουλευτές του νεοναζιστικού- όπως το χαρακτηρίζει- πολιτικού κόμματος «Χρυσή Αυγή», που εισήλθε στην ελληνική βουλή, τον Ιούνιο του 2012.
Ο κ. Μούιζνιεκς επικαλούμενος τα όσα προβλέπουν τόσο η Διεθνής Σύμβαση για την Κατάργηση Κάθε Μορφής Φυλετικών Διακρίσεων όσο και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου – οι οποίες έχουν υπερνομοθετική ισχύ στην Ελλάδα – για δραστηριότητες ατόμων, υποστηρίζει ότι ανάλογες κυρώσεις μπορούν να επιβληθούν, εάν χρειάζεται, και για κόμματα
Σημειώνεται ότι οι δύο συμβάσεις προβλέπουν την επιβολή «αποτρεπτικών, ποινικών και άλλων κυρώσεων και περιορισμών στις δραστηριότητες ατόμων που υποστηρίζουν και εμπλέκονται σε υποθέσεις ρατσιστικών και άλλων εγκλημάτων μίσους».
Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πληροφορίες, στην έκθεσή του ο επίτροπος εκφράζει τη λύπη του γιατί η ρητορική που στιγματίζει μετανάστες χρησιμοποιείται ευρέως στην ελληνική πολιτική και τα μέτρα ελέγχου της μετανάστευσης οδήγησαν σε μεγαλύτερο στιγματισμό των μεταναστών.
Υποστηρίζει δε, ότι «ακόμη και η υπάρχουσα ελληνική νομοθεσία, παρόλο που δεν έχει εφαρμοστεί επαρκώς ή δεν έχει εφαρμοστεί καθόλου ως τώρα, έχει τη δυνατότητα να καταστείλει και να αποτρέψει εκδηλώσεις ρατσιστικών και άλλων μορφών διάκρισης, από άτομα και πολιτικές οργανώσεις».
Ο ευρωπαίος επίτροπος εκφράζει ακόμα την έντονη ανησυχία του για τις συνεχιζόμενες αναφορές κακομεταχείρισης, περιλαμβανομένων και βασανιστηρίων, που διαπράττουν όργανα επιβολής του νόμου, κυρίως εναντίον μεταναστών και Ρομά.
Σοβαρό θέμα ανησυχίας για τον επίτροπο αποτελεί και η χρησιμοποίηση της πρακτικής του «εθνοτικού προφίλ» από την ελληνική αστυνομία και επισημαίνει ότι τα όργανα επιβολής του νόμου, που ενεργούν με ρατσιστικά κίνητρα ή εναντίον των δημοκρατικών αρχών, πρέπει να τιμωρούνται και να απομακρύνονται από τη θέση τους.
Για «ακραία οργάνωση» κάνει λόγο η κυβέρνηση
Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο σημείωμα που συνοδεύει την έκθεση, αν και αποφεύγει να κατονομάσει τη «Χρυσή Αυγή», υποστηρίζει ότι η αντιμετώπιση της «ακραίας οργάνωσης» - για την οποία υπογραμμίζεται ότι εξασφάλισε την είσοδό της στη Βουλή – «αποτελεί θέμα περίπλοκο για προφανείς λόγους, σχετιζομένους με τη λειτουργία του δημοκρατικού συστήματος».
Η ελληνική κυβέρνηση συμπεραίνει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι «οι λύσεις δεν μπορούν να είναι προϊόν συναισθηματικών αντιδράσεων, που θα μπορούσαν να έχουν αντιπαραγωγική επίδραση και να οδηγήσουν σε μη επιθυμητά αποτελέσματα».
Αντίθετα, «θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα συνετής προσέγγισης, η οποία θα αξιοποιεί τη συσσωρευμένη πολιτική και δημοκρατική πείρα, εντός του πλαισίου του Συντάγματος και του κανονισμού της Βουλής. Τούτο επιθυμεί και επιδιώκει το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου της χώρας. Εν προκειμένω, ας λάβουμε υπ' όψιν ότι η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης απεφάσισε να μην αποκλείσει ένα μέλος της οργάνωσης αυτής, από τις εργασίες της τον περασμένο Ιανουάριο» αναφέρεται στο σημείωμα.
Τέλος, η ελληνική κυβέρνηση, στις απαντήσεις που- σύμφωνα με τις πληροφορίες- απέστειλε στον Επίτροπο, ισχυρίζεται ότι «η κοινοβουλευτική δύναμη η οποία εδόθη από μέρος του εκλογικού σώματος στην οργάνωση αυτή δεν αποτελεί ένδειξη ανόδου του ρατσισμού στην κοινωνία, όπως άλλωστε συμπεραίνουν πολλές έρευνες και δεν αποτελεί ένδειξη οποιασδήποτε πολιτικής ή κοινωνικής προσέγγισης ή ταύτισης προς τη ρατσιστική ιδεολογία. Η κοινοβουλευτική αυτή δύναμη αποτελεί κατά βάσιν έκφραση λαϊκής απογοήτευσης και διαμαρτυρίας εναντίον σκληρών, αν και αναγκαίων, μέτρων λιτότητας, καθώς και της αυξανόμενης ανεργίας ως συνέπειας της μακροχρόνιας οικονομικής ύφεσης». "

Η Ελλάδα μέσα στους Αιώνες:

"Ήγγικεν η ώρα, ω Έλληνες, της ελευθερώσεως της πατρίδος μας! Το τέλος των τυράννων είναι αδελφοί μου πασίδηλον.".

Λάβε Ενημερώσεις

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ:

Σχετικά Άρθρα

0 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top