Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

Ο Επίσκοπος Ρώμης Φραγκίσκος πρώτος επισκέπτης στο "Λευκό Σαράι" του Ερντογάν.

Posted by Θεοφύλακτος Ακρίτας  |  at  10:40 π.μ. No comments

Η επίσκεψη του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη έρχεται εν μέσω έντονης δημόσιας αντιπαράθεσης στην Τουρκία, με δεδομένο ότι το κόστος κατασκευής του νέου μεγάρου τελικά έφτασε τα 490 εκατομμύρια ευρώ.


Ο πάπας Φραγκίσκος θα γίνει ο πρώτος επίσημος φιλοξενούμενος στο υπερπολυτελές νέο προεδρικό μέγαρο της Τουρκίας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Τουρκία στα τέλη Νοεμβρίου, για την θρονική εορτή του οικουμενικού πατριάρχη στο Φανάρι, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα υποδεχτεί τον ποντίφικα σε μια λαμπρή τελετή, εν μέσω έντονων κριτικών για το υπέρογκο κόστος κατασκευής του γιγαντιαίου νέου μεγάρου στην Άγκυρα.

Γνωστό ανεπίσημα ως το «Λευκό Σαράι», πρόκειται για ένα πραγματικό παλάτι που μαζί με τους κήπους καταλαμβάνει έκταση 200.000 τετραγωνικών μέτρων και έχει 1.000 δωμάτια.

Η δημόσια αντιπαράθεση για το κόστος του μεγάρου έχει ανέβει στα ύψη αφότου ο υπουργός Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ αποκάλυψε στην κοινοβουλευτική επιτροπή προϋπολογισμού πως η πραγματική δαπάνη κατασκευής έφτασε τα 490 εκατομμύρια ευρώ (1,37 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες), περίπου το διπλάσιο από ό,τι είχε αρχικά υπολογιστεί.

Η τριήμερη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη θα σηματοδοτήσει το πρώτο ταξίδι του πάπα Φραγκίσκου σε μια μουσουλμανική χώρα.
Πηγή: "http://www.skai.gr/"

Θέματα:
Η Ελλάδα μέσα στους Αιώνες:

"Ήγγικεν η ώρα, ω Έλληνες, της ελευθερώσεως της πατρίδος μας! Το τέλος των τυράννων είναι αδελφοί μου πασίδηλον.".

Λάβε Ενημερώσεις

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ:

Σχετικά Άρθρα

0 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top