Τελικά ο άνθρωπος αν και εμπράκτως άθεος, αποφάσισε να κάνει στροφή προς την θρησκεία και πλέον δεν μαζεύεται.

Ώρες-ώρες μας κάνει να αναρωτιόμαστε μήπως επήλθε η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος ή και αυτός όπως ο Απόστολος Παύλος, όταν ονομάζετο ακόμη Σαούλ, είδε τον Χριστό να του λέει «Σαούλ, Σαούλ, τι με διώκεις;» και πίστεψε στον Χριστιανισμό.

Φυσικά ομιλούμε για τον πρόεδρο του Σύριζα κύριο Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μετά το σύμφωνο συμβίωσης με την κυρία Πέγκυ (κατά κόσμον Περιστέρα) και την ονοματοδοσία του υιού του, δηλαδή μετά την κατάφωρη περιφρόνηση που επέδειξε απέναντι σε δυο Μυστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αποφάσισε να επισκεφθεί το Άγιο Όρος και μάλιστα να δηλώσει και συγκλονισμένος.

Και το ότι είναι άθεος και άθρησκος, όπως άλλωστε κάθε κομμουνιστής ή απομίμηση κομμουνιστή, όπως ο περί ου ο λόγος, που πρεσβεύει τον κοινωνικό υλισμό, είναι δικαίωμά του και με γεια του με χαρά του. Άλλωστε εμείς δεν είμαστε σαν τους φίλους και προστατευόμενους του μουσουλμάνους λαθρομετανάστες, που τους αλλόθρησκους στις χώρες τους, τους χαρακτηρίζουν άπιστους και τους αποκεφαλίζουν ή τους σταυρώνουν.

Το ότι πήγε με άκρατη υποκρισία και θεατρινίστικη κατάνυξη στο Άγιο Όρος, επισκέφθηκε μοναστήρια και συνομίλησε με την Ηγεσία του Άθωνος, προσπαθώντας με το ταξίδι του αυτό να αποκομίσει πολιτική υπεραξία και την στήριξη της Αγιορείτικης κοινότητας, καθώς και κάποιων ψηφοφόρων που με κάποιο τρόπο συνδυάζουν τον σταυρό με το σφυροδρέπανο και πάλι με γεια του με χαρά του. Άλλωστε ο άνθρωπος δεν έχει κάτι σοβαρό να πει ή να προτείνει και αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις του στην ΔΕΘ, γι αυτό το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να προβάλλει εαυτόν, λαϊκιστί, να πουλάει μούρη.

Αλλά ο φίλος μας μετά την υποκριτική «στροφή» του προς την Θρησκεία, φαίνεται ότι «συγκλονίστηκε» σε τέτοιο βαθμό, που αποφάσισε όπως επισκέφθηκε το προπύργιο της Ορθοδοξίας που είναι το Άγιο Όρος, να επισκεφθεί και το προπύργιο του Καθολικισμού που είναι το Βατικανό και να συναντηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο, πραγματοποιώντας τοιουτοτρόπως μια συνάντηση ιστορικής σημασίας δεδομένου ότι θα είναι η πρώτη φορά που Προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας συναντάται με ηγέτη της Αριστεράς. Παρόντες στην συνάντηση εκτός φυσικά από την «ουρά» του κυρίου Τσίπρα, κύριο Πάνο Σκουρλέτη, θα είναι και ο Βάλτερ Μπάιερ, εκπρόσωπος της αριστερής οργάνωσης Τράνσφορμ.

Βασικό αντικείμενο των συνομιλιών είναι η φτώχεια και το μεταναστευτικό και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδίωξε να συναντηθεί με τον Πάπα, λόγω του ότι ο τελευταίος έχει προβεί σε επανειλημμένες δημόσιες παρεμβάσεις για την κοινωνική και οικονομική ανισότητα μεταξύ φτωχών και πλουσίων που συνεχώς διευρύνεται, εμφανίζοντας σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ μια ηθική και πρακτική που εναρμονίζεται με πολλές από τις «αγωνίες» και τις «ευαισθησίες» της Κουμουνδούρου.

Και ειλικρινά εδώ είναι όχι απλά για γέλια, αλλά για να πέσει κάποιος κάτω και να χτυπιέται.

Μέσα στο μπαρόκ διάκοσμο των αιθουσών του Βατικανό, μέσα στην χλιδή, την πολυτέλεια, τα μεταξωτά ράσα, τους χρυσούς σταυρούς, την πορφύρα και τον πλούτο ο Καθολικός «κροίσος», θα συνομιλήσει με τον αριστερό μεγαλοαστό και υπερόπτη πολιτικάντη, για την φτώχεια και για τους αναξιοπαθούντες αυτής της κοινωνίας.

Τελικά μήπως ο αγαπητός Αλέξης επαναλαμβάνει τώρα τελευταία το ίδιο λάθος, διαλέγοντας ως συνομιλητές του για το ζήτημα της φτώχειας, της κοινωνικής ανισότητας και της απαξίωσης πλουτοκράτες και στελέχη της διεθνούς οικονομικής ολιγαρχίας; Μήπως η λίμνη του Κόμο και οι αίθουσες του Βατικανό δεν είναι οι κατάλληλες τοποθεσίες για ν αναλυθεί αυτό το τραγικά επίμαχο θέμα;

Μήπως αντί να εστιάζεται με την οικονομική ελίτ και τον Πάπα, το πλέον επιβαλλόμενο θα ήταν να αρχίζει να περιδιαβαίνει τις λαϊκές συνοικίες της Αθήνας, να μπαίνει σε σπίτια και να συζητάει με Έλληνες Πολίτες, με οικογένειες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και την βιώνουν καθημερινά; Διότι βασική αρχή για να συζητήσεις για την λύση ενός προβλήματος, μίας κοινωνικής μάστιγας, είναι να γνωρίζεις τι σημαίνει και τι είναι. Και αν δεν το έχεις βιώσει προσωπικά να το γνωρίζεις μέσω των λεχθέντων αυτών που το έχουν. Μόνο αν δεις την δυστυχία, τα δάκρυα στα μάτια, τα σβησμένα χαμόγελα στα παιδικά πρόσωπα, την απόγνωση και την απελπισία, μόνο αν νιώσεις αφόρητη θλίψη στην καρδιά, μόνο αν δαγκώνεις τα χείλη σου για να μην κλάψεις αρχίζεις να καταλαβαίνεις τι σημαίνει φτώχεια

Τώρα νομίζουμε και ίσως κάνουμε και λάθος, ότι τόσο ο Παναγιώτατος, όσο και ο καλοζωισμένος Αλέξης δεν έχουν ιδέα, όσον αφορά το τι σημαίνει να είσαι άνεργος, να μην έχεις να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου, η τράπεζα να απειλεί να σου πάρει το σπίτι, τα πρωινά να στέλνεις τα παιδιά σου νηστικά στο σχολείο, το να σε καταλαμβάνει ο τρόμος για το αύριο, το να νιώθεις προδομένος από την Πολιτεία.

Αλλά ας μην μακρηγορούμε. Απλά, ο κύριος Τσίπρας σκοπεύει να επισκεφθεί τον Πάπα, αποκλειστικά και μόνο για να ενισχύσει επιπλέον το πανευρωπαϊκό πολιτικό προφίλ του. Όπως ακριβώς έκανε και πριν λίγες ημέρες στην λίμνη του Κόμο, ως συνδαιτυμόνας της οικονομικής ελίτ. 

Τα περί φτώχειας και λαθρομετανάστευσης, καθώς και τα περί ταύτισης των δηλώσεων του Ποντίφικα με αυτές τις Κουμουνδούρου είναι φούμαρα για αφελείς.

Τελειώνοντας θα δώσουμε στον αγαπητό Αλέξη δυο συμβουλές.

Η πρώτη είναι να κάνει τον σταυρό του με το αριστερό και πρώτα στον αριστερό ώμο, γιατί βρίσκεται σε Καθολικό περιβάλλον. Άλλωστε γι αυτόν δεν έχει καμία απολύτως σημασία είτε με το δεξί τον κάνει είτε με το αριστερό, γιατί είναι άθεος και υποκρίνεται.

Η δεύτερη είναι να μην αποφασίσει να επισκεφθεί άλλον θρησκευτικό ηγέτη, εκεί κατά Ιράκ μεριά, γιατί αυτοί δεν μασάνε από «κοινωνική επανάσταση» και «σοσιαλιστική δικαιοσύνη» και το πλέον πιθανό είναι να τον «κοντύνουν» κατά ένα κεφάλι. Αν για να πούμε και την αλήθεια, θεωρούμε ότι με τις πολιτικές θέσεις και την αμέριστη συμπαράσταση που δείχνει τόσο αυτός, όσο και ο συρφετός των δοσίλογων που ηγείται προς τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες και κρυφούς τζιχαντιστές, περισσότερο θερμής υποδοχής θα τύχει από τον Χαλίφη των φανατικών ψυχασθενών, παρά από τον Πάπα.

Μόνο που πριν αποφασίσει να πάει πρέπει να αφήσει γενειάδα.
Νικόλας Παπαδιονυσίου.
http://ethnikismosblog.wordpress.com

0 Σχόλια