Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Έρχονται στην Ελλάδα τα λείψανα των ηρώων του Noratlas

Posted by Θεοφύλακτος Ακρίτας  |  at  9:44 π.μ. No comments

Σε μια σεμνή τελετή, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Πάνου Καμμένου και άλλων επισήμων, πραγματοποιήθηκε στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, η επίσημη τελετή παράδοσης των σορών 16 Ελλαδιτών πεσόντων του μοιραίου αεροσκάφους Noratlas ΝΙΚΗ 4 που καταρρίφθηκε από φίλια πυρά τον Ιούλιο του 1974.
Παρόντες και συγγενείς των πεσόντων καταδρομέων και μελών του πληρώματος του αεροσκάφους, στους οποίους ο Νίκος Αναστασιάδης απένειμε το Μετάλλιο Εξαίρετης Προσφοράς. Τα λείψανα των ηρώων μεταφέρονται σήμερα στην Ελλάδα με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου C-130, για να παραδοθούν στους συγγενείς για ταφή.

Στην ομιλία του, ο Νίκος Αναστασιάδης έκανε λόγο για δέσμευση «να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά σε αυτό τον τόπο να υπάρξει πόλεμος. Να μην επιτρέψουμε ποτέ να χρειαστεί άνθρωποι να σπεύσουν σε τέτοιες συνθήκες να σώσουν την πατρίδα»… Θα το δούμε πρόεδρε, ο καιρός γαρ εγγύς… θα φανεί στο έμπειρο μάτι αν η λύση που θα μας σερβίρουν θα εμπεριέχει το σπέρμα μιας νέας σύγκρουσης, που θα βρει τον Ελληνισμό σε πολύ δυσχερέστερη  θέση…

Η Ελλάδα μέσα στους Αιώνες:

"Ήγγικεν η ώρα, ω Έλληνες, της ελευθερώσεως της πατρίδος μας! Το τέλος των τυράννων είναι αδελφοί μου πασίδηλον.".

Λάβε Ενημερώσεις

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ:

Σχετικά Άρθρα

0 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top