Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016

«Ανθρωποκυνηγητό» έχει εξαπολύσει η Τουρκία για τον εντοπισμό των δύο στρατιωτικών ακολούθων της τουρκικής πρεσβείας στην Ελλάδα, οι οποίοι «εξαφανίστηκαν» μετά την απόπειρα πραξικοπήματος

Posted by ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ ΑΚΡΙΤΑΣ  |  at  8:18 π.μ. No comments

Οι δύο στρατιωτικοί ακόλουθοι έφυγαν από την Ελλάδα με πλοίο στις 6 Αυγούστου 

«Ανθρωποκυνηγητό» έχει εξαπολύσει η Τουρκία για τον εντοπισμό των δύο στρατιωτικών ακολούθων της τουρκικής πρεσβείας στην Ελλάδα, οι οποίοι «εξαφανίστηκαν» μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Οι δύο διπλωμάτες φέρονται να έχουν μεταβεί στην Ιταλία, με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να επιβεβαιώνει τις δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου που ανέφερε πως «οι δύο στρατιωτικοί ακόλουθοι στην Ελλάδα προσπάθησαν να φύγουν στο εξωτερικό. Οι πληροφορίες που λάβαμε δείχνουν ότι είναι πιθανόν να πήγαν στην Ιταλία...Εάν αυτό επιβεβαιωθεί, θα ενημερώσουμε σχετικά τις ιταλικές αρχές».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Ntv δήλωσε ότι «κάποιοι διπλωμάτες αρνούνται ακόμα να επιστρέψουν σε τουρκικά εδάφη».

Ο Τσαβούσογλου διευκρίνισε πως οι δύο στρατιωτικοί ακόλουθοι ταξίδεψαν στην Ιταλία με πλοίο στις 6 Αυγούστου, επισημαίνοντας πως οι ιταλικές αρχές είναι ενήμερες. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, ο συνταγματάρχης Ιλχάν Γιασιτλί και ο ναυτικός ακόλουθος Χαλίς Τουντς, ταξίδεψαν στην Ιταλία με τις οικογένειές τους. Ένας εκ των δύο, μάλιστα, λέγεται πως έχει τον αδελφό του στην Ολλανδία, με αποτέλεσμα και οι ολλανδικές αρχές να έχουν ενημερωθεί.

Την ίδια ώρα, ένας τρίτος διπλωμάτης από τη Βοσνία φέρεται αγνοείται, σύμφωνα με την τουρκική πρεσβεία στο Σαράγεβο. 

Παράλληλα, 160 στελέχη του στρατού αναζητούνται μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, εκ των οποίων εννέα στρατηγοί. 

Προς το παρόν, πάντως, το υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας δεν έχει προχωρήσει σε κανένα σχόλιο σχετικά με την υπόθεση. 

ΠΗΓΗ

Θέματα:
Η Ελλάδα μέσα στους Αιώνες:

"Ήγγικεν η ώρα, ω Έλληνες, της ελευθερώσεως της πατρίδος μας! Το τέλος των τυράννων είναι αδελφοί μου πασίδηλον.".

Λάβε Ενημερώσεις

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ:

Σχετικά Άρθρα

0 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top