portrairo
Του Αιμίλιου Πολυγένη

Δεν έχουν τον Θεό τους πραγματικά λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, δημοσιογράφοι του εξωτερικού αλλά και στη Ελλάδος οι οποίοι δημοσιεύουν σήμερα στο διαδύκτιο το λεγόμενο πορτραίτο του Ιησού Χριστού.
Τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο η είδηση με το πορτραίτο του Χριστού έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια, ενώ έντονες είναι οι αντιδράσεις και από αναγνώστες.
Σύμφωνα με τον δημοσίευμα ένας συνταξιούχος εικονογράφος ιατρικών εγχειριδίων κατάφερε να «αναπλάσει» το πρόσωπο του Ιησού χρησιμοποιώντας πρωτοποριακές μεθόδους της επιστήμης της ιατροδικαστικής.
Ο πρώην καθηγητής του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ χρησιμοποίησε μια τεχνική που ονομάζεται εγκληματολογική ανθρωπολογία αλλά και πληροφορίες που άντλησε από τη Βίβλο για να δημιουργήσει ένα πορτραίτο.
Όμως ο τίτλος με την είδηση δεν έχει καμία σχέση, αφού εντός του δημοσιεύματος αναφέρει ότι ο άνδρας που σχεδίασε ο Δρ. Richard Neave, δεν απεικονίζει τον Ιησού, αλλά έναν τυπικό άνδρα που έζησε στη συγκεκριμένη περιοχή, την ίδια εποχή με εκείνον.
Στο βωμό των κλικ και της επισκεψιμότητας χάνεται κάθε σεβασμός, μέχρι και για το πρόσωπο του ίδιου του Θεανθρώπου που σε λίγες ημέρες εορτάζουμε την γέννησή του.
Του Αιμίλιου Πολυγένη
Romfea.gr

0 Σχόλια