Πριν από μερικές ώρες ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον στόχων των τζιχαντιστών στο έδαφος του Λιβάνου, κοντά στα σύνορα της με την Συρία. Σύμφωνα με πληροφορίες από το στρατηγείο της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στην Μόσχα οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή Ρας Μπάαλμπεκ της κοιλάδας Μπέκαα. Οι επιθέσεις στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία και προκάλεσαν μεγάλες απώλειες στους ισλαμοσυμμορίτες.
Είναι η πρώτη φορά που ρωσικά μαχητικά πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές εκτός του εναερίου χώρου της Συρίας, από τότε που ξεκίνησε η ρωσική εμπλοκή στην Μέση Ανατολή πριν από 6 εβδομάδες. Υπενθυμίζουμε ότι οι αεροπορικές επιδρομές έγιναν κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης του Λιβάνου.
Πριν από δυο εικοσιτετράωρα ρωσικά μαχητικά ελικόπτερα βομβάρδισαν θέσεις ισλαμιστών τρομοκρατών στην παραμεθόριο συριακή περιοχή Αλ Κάα, ενώ τα ίδια ελικόπτερα πέταξαν και στον εναέριο χώρο του Λιβάνου ιχνηλατώντας περιοχές που στρατοπεδεύουν και δρουν τζιχαντιστές.
Εν των μεταξύ ο εθνικός στρατός της Συρίας ετοιμάζεται για την τελική επίθεση στην Παλμύρα και την απελευθέρωση της πολύπαθης πόλης. Ήδη ρωσικά μαχητικά έχουν εξαπολύσει επιθέσεις στα οχυρά των τζιχαντιστών δυτικά της πόλης, ενώ σημαντικές νίκες έχουν επιτύχει χερσαίες δυνάμεις του συριακού στρατού στην περιοχή Μαχιίν που θεωρείται προπύργιο για την κατάληψη της Παλμύρα.
Οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του εθνικού στρατού της Συρίας που συνεπικουρείται από  μαχητές της Χεζμπολάχ και των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν θα διαρκέσουν για αρκετές εβδομάδες ακόμη. Η ρωσική πολεμική αεροπορία ελέγχει τον εναέριο χώρο της Συρίας, ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις του Άσαντ επανακτούν σταθερά τον έλεγχο στην συριακή επικράτεια.

Οι μέρες των μισθοφόρων των ΗΠΑ στην Συρία είναι μετρημένες και το οδυνηρό τέλος τους πλησιάζει. 

0 Σχόλια