Σε επιβεβαίωση των σεναρίων που θέλουν τον τζιχαντιστή εγκέφαλο του μακελειού του ΠαρισιούΑμπντελχαμίντ Αμπααούντ νεκρό από την επιχείρηση της Τετάρτης που μετέτρεψε τη γαλλική πρωτεύουσα σε εμπόλεμη ζώνη προχώρησαν οι γαλλικές Αρχές.

Την είδηση για το θάνατο του Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ μετέδιδε από χθες το απόγευμα η Washington Post, με τον Γάλλο γενικό Εισαγγελέα του Παρισιού να μην επιβεβαιώνει αλλά ούτε και να διαψεύδει την είδηση, αρκούμενος να πει ότι δεν είναι μεταξύ των συλληφθέντων.
Το πτώμα του Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ κατέστη με δυσκολία εφικτό να ταυτοποιηθεί, καθώς στη χθεσινή επιχείρηση στο Σαιντ Ντενίς έπεσαν 5.000 σφαίρες, ενώ σημειώθηκαν και εκρήξεις.
Τα γαλλικά μέσα επικαλούνται πληροφορίες από τις γαλλικές αρχές, επιβεβαιώνουν πως ο τζιχαντιστής που οργάνωσε τις επιθέσεις έπεσε νεκρός.
Την είδηση που κάνει το γύρο του κόσμου στη συνέχεια επιβεβαίωσε και ο αρμόδιος Γάλλος εισαγγελέας, ο οποίος απέδωσε στον ισλαμοφασίστα Αμπαούντ πολλά τρομοκρατικά χτυπήματα του Ισλαμικού Κράτους, εμφανίζοντάς τον ως ένα άτομο «για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι ήταν ο εμπνευστής πολλών σχεδίων τρομοκρατικών επιθέσεων ή αποπειρών τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη για λογαριασμό της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος».
Σημειώνεται ότι πρόκειται για υψηλά ιστάμενο στέλεχος του επιχειρησιακού βραχίονα του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος ήταν από τους πλέον καταζητούμενους παγκοσμίως και είχε αναπτύξει έντονη δράση και στην ελληνική επικράτεια, δραστηριοποιούμενος κυρίως στην περιοχή του Παγκρατίου.

 tribune.gr

0 Σχόλια