Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015

Οι Αμερικανοί που έχουν γεμίσει όλο το κόσμο πράκτορες διαμαρτύρονται για τους Κινέζους πράκτορες στις ΗΠΑ.

Posted by Θεοφύλακτος Ακρίτας  |  at  9:21 π.μ. No comments

Κινέζοι πράκτορες φέρονται να βρίσκονται σε αμερικανικό έδαφος και να προσπαθούν να αναγκάσουν Κινέζους μετανάστες που διώκονται στη χώρα τους να επιστρέψουν.
NYT: Διαμαρτυρία ΗΠΑ για τους Κινέζους πράκτορες στο έδαφός τους
Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έχει απευθύνει προειδοποίηση προς το Πεκίνο σχετικά με την παρουσία κινέζων πρακτόρων στο αμερικανικό έδαφος οι οποίοι δρουν μυστικά προκειμένου να αναγκάσουν κινέζους μετανάστες οι οποίοι διώκονται στη χώρα τους να επιστρέψουν, ανέφεραν οι New York Times.

Επικαλούμενη ανώνυμους αξιωματούχος των ΗΠΑ, η εφημερίδα ανέφερε πως "η αμερικανική προειδοποίηση, η οποία απευθύνθηκε σε κινέζους αξιωματούχους τις τελευταίες εβδομάδες απαιτώντας να σταματήσουν αυτές οι δραστηριότητες, αντανακλά την κλιμακούμενη οργή στην Ουάσινγκτον για τις τακτικές εκφοβισμού που χρησιμοποιούν οι πράκτορες".

"Μυστικοί Κινέζοι πράκτορες της επιβολής του νόμου σε αυτή τη χώρα είναι μέρος της παγκόσμιας εκστρατείας του Πεκίνου προκειμένου να βρει και να επαναπατρίσει κινέζους φυγάδες που ζουν στο εξωτερικό και, σε μερικές περιπτώσεις, να ανακτήσει κέρδη που φέρεται να αποκτήθηκαν παράνομα. Η κινεζική κυβέρνηση έχει ονομάσει επίσημα την επιχείρηση Operation Fox Hunt" (Κυνήγι Αλεπούς), σύμφωνα με κυριακάτικο δημοσίευμα των New York Times.

Η εφημερίδα ανέφερε πως οι μυστικοί πράκτορες εργάζονται υπό τη διεύθυνση του υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας της Κίνας και εισέρχονται στις ΗΠΑ πιθανόν με τουριστικές ή εμπορικές βίζες, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι τακτικές που χρησιμοποιούν φέρεται να περιλαμβάνουν απειλές σε μέλη των οικογένειών των μεταναστών που κατοικούν στην Κίνα.

Περισσότεροι από 930 ύποπτοι σε όλο τον κόσμο έχουν επαναπατριστεί στην Κίνα από πέρυσι στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας.

Οι Κινέζοι που καταζητούνται στο πλαίσιο της επιχείρησης Κυνήγι Αλεπούς φέρεται να είναι εξέχοντες εκπατρισμένοι, οι οποίοι κατηγορούνται για οικονομική διαφθορά ή αυτό που η Κίνα θεωρεί ως πολιτικά εγκλήματα.

Η προειδοποίηση των ΗΠΑ προς το Πεκίνο απευθύνθηκε παραμονές της επίσκεψης του προέδρου Σι Τζινπίνγκ στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Σεπτέμβριο,

Αναμένεται πως ο Κινέζος ηγέτης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην Ουάσινγκτον και θα συμμετάσχει επίσης στη σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
ΠΗΓΗ

Θέματα:
Η Ελλάδα μέσα στους Αιώνες:

"Ήγγικεν η ώρα, ω Έλληνες, της ελευθερώσεως της πατρίδος μας! Το τέλος των τυράννων είναι αδελφοί μου πασίδηλον.".

Λάβε Ενημερώσεις

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ:

Σχετικά Άρθρα

0 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top