Η εκκεντρική επίδειξη μόδας του Ρικ Όουενς κατέληξε σε "πολιτικό ακτιβισμό" όταν ένα από τα μοντέλα έβγαλε πάνω στην πασαρέλα ένα κομμάτι πανί στο οποίο έγραφε "παρακαλώ, σκοτώστε την Άνγκελα Μέρκελ. NOT". Το μοντέλο που είναι γνωστό με το όνομα Τζέρα δεν έχει ακόμη εξηγήσει τους λόγους που προέβη στην κίνηση αυτή, ο σχεδιαστής πάντως της επίδειξης υπήρξε λαλίστατος. "Πρόκειται για έναν τρελό, στον οποίο και έριξα μπουνιά όταν επέστρεψε στα παρασκήνια" ανέφερε και τόνισε:"Παρακαλώ να αναφέρετε ότι του έριξα μπουνιά".
Η ομάδα του σχεδιαστή έσπευσε φυσικά να βγάλει ανακοίνωση με την οποία σημειώνει: "Ο Ρικ Όουενς δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για την κίνηση διαμαρτυρίας ενός μοντέλου στην επίδειξη άνοιξη/καλοκαίρι 2016" και αποκαλεί την πράξη "μια ανεξάρτητη δήλωση που δεν αντανακλά τη γνώμη του οίκου μόδας".
Είτε ήταν ένας φανατικός πολέμιος της πολιτικής λιτότητας της ευρωζώνης, είτε απλά ένας άνδρας της μόδας που δεν αντέχει την καγκελάριο με τα πανομοιότυπα πολύχρωμα ταγέρ, ο Τζέρα έφαγε μια μπουνιά και μάλλον έχασε και τη δουλειά του.
Πηγή: QZ

0 Σχόλια