Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

100.000 φανατικοί ισλαμιστές από 100 χώρες έχουν προσχωρήσει στις τάξεις του ISIS.

Posted by Θεοφύλακτος Ακρίτας  |  at  2:30 μ.μ. No comments

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη δήλωσε ότι οι κυβερνήσεις δεν καταβάλλουν επαρκείς προσπάθειες, ώστε να εμποδίσουν τους υπηκόους τους να εγκαταλείψουν τις χώρες τους.

Το Συμβούλιο συγκαλείται προκειμένου οι υπουργοί Εσωτερικών των 15 κρατών μελών του να εξετάσουν αυτό το θέμα για πρώτη φορά μετά τη δημοσίευση μίας μελέτης του ΟΗΕ που καταδεικνύει μια αύξηση των αριθμού των ξένων τζιχαντιστών.
Δεν έχουν γίνει αρκετές ενέργειες σε διεθνές επίπεδο για να ποινικοποιηθούν και πραγματικά να εμποδιστούν οι μετακινήσεις αυτών των ξένων μαχητών από και προς τις περιοχές όπου μαίνονται οι συρράξεις” επισήμανε η Σαμάνθα Πάουερ.
Χρειάζεται τα κράτη να προχωρήσουν και να υιοθετήσουν νέους νόμους στην περίπτωση που δεν το έχουν ακόμα πράξει, να εφαρμόσουν τους νόμους αυτούς στην περίπτωση που τους έχουν ήδη και να λάβουν απτά μέτρα με στόχο να εμποδίσουν τους ξένους μαχητές να ταξιδεύουν”, προσέθεσε η ίδια.
Μία έρευνα που εκπόνησε μία ομάδα εμπειρογνώμων του ΟΗΕ κατέδειξε αύξηση ύψους 71% του αριθμού των ξένων μαχητών από τα μέσα του 2014 έως τον Μάρτιο του 2015.
Η ροή είναι τόσο μεγάλη όσο δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν και αφορά κυρίως μετακινήσεις προς τη Συρία και το Ιράκ, ενώ και στη Λιβύη καταγράφεται ένα ολοένα και εντεινόμενο πρόβλημα» σημειώνει η έκθεση.
Τουλάχιστον 25.000 ξένοι μαχητές που προέρχονται από 100 χώρες έχουν προσχωρήσει στις τάξεις του ένοπλων οργανώσεων, σύμφωνα με αυτήν την έκθεση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θέματα:
Η Ελλάδα μέσα στους Αιώνες:

"Ήγγικεν η ώρα, ω Έλληνες, της ελευθερώσεως της πατρίδος μας! Το τέλος των τυράννων είναι αδελφοί μου πασίδηλον.".

Λάβε Ενημερώσεις

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ:

Σχετικά Άρθρα

0 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top