Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015

ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΥ ΚΟΝΤΕΨΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΜΕ ΜΟΛΟΤΟΦ! Ο ΜΟΝΑΧΟΣ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ!

Posted by ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ ΑΚΡΙΤΑΣ  |  at  8:24 π.μ. No comments

Ουρές σχηματίζουν καθημερινά οι πιστοί στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης για να προσκυνήσουν τον τάφο του γέροντα Παίσιου ο οποίος εκοιμήθη στο μοναστήρι το 1994 έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.
Ιδίως μετά την αγιοποίηση του αγιορείτη μοναχού πριν από λίγες ημέρες οι επισκέπτες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.
Ανάμεσά τους άνθρωποι που έχουν γνωρίσει τον γέροντα κατά τη διάρκεια της ζωής του, άλλοι που έχουν βρει παρηγοριά στα λεγόμενά του αλλά και απλοί πιστοί που ζητούν τη βοήθειά του.
Κάποιοι αφήνουν λίγα λουλούδια, άλλοι ακουμπούν παιδικά ρούχα για να πάρουν λίγη από την ευλογία του. Όλοι έχουν μια ιστορία να διηγηθούν.
Όπως ένας απόστρατος αστυνομικός που έφερε να εγγόνια του να προσκυνήσουν. Νοσηλεύτηκε με εγκαύματα τετάρτου βαθμού στο νοσοκομείο έπειτα από επίθεση με βόμβα μολότοφ εναντίον του.
Ο αγιορείτης μοναχός λέει, ήταν αυτός που τον κράτησε στη ζωή. Είναι ενδεικτικό ότι ορισμένοι ταξίδεψαν από τη Λάρισα για να προσκυνήσουν ενώ όσοι τον γνώρισαν προσπαθούν να περιγράψουν τα διδάγματά του μέσα από απλές ιστορίες.
Η μνήμη του γέροντα Παίσιου που ανακηρύχθηκε άγιος 21 χρόνια μετά το θάνατό του από καρκίνο θα τιμάται στις 19 Ιουνίου.
ΠΗΓΗ

Θέματα:
Η Ελλάδα μέσα στους Αιώνες:

"Ήγγικεν η ώρα, ω Έλληνες, της ελευθερώσεως της πατρίδος μας! Το τέλος των τυράννων είναι αδελφοί μου πασίδηλον.".

Λάβε Ενημερώσεις

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ:

Σχετικά Άρθρα

0 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top