ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κλπ. κ.κ. Ιωάννη τόν Γ', ο οποίος τις ημέρες αυτές πραγματοποιεί Επίσημη Ειρηνική Επίσκεψη στην Εκκλησία της Ελλάδος. Είναι ο Πατριάρχης, που μας έρχεται από τήν αντάρα και τις φωτιές του πολέμου στη Μέση Ανατολή! Είναι ο Μάρτυρας Πατριάρχης της Ορθοδοξίας σήμερα! (Ας σημειωθή, ότι είναι ο Δεύτερος μαρτυρικός Πατριάρχης της Ορθοδοξίας σήμερα, μετά τόν Μακαριώτατο πρ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Ειρηναίο, τον Οποίον επί επτά τόσα χρόνια τον έχουν "κλειδαμπαρώσει" μέσα στο Διαμέρισμά του και παραμένει εκεί φυλακισμένος κάτω στα Ιεροσόλυμα!!!! Φυλακισμένος, όχι βέβαια από κάποιους Τζιχανιστές, αλλά από Αδελφούς εν Χριστώ, συλλειτουργούς δε και πνευματικά Του αναστήματα! Ο Ειρηναίος, ως Πατριάρχης Ιεροσολύμων, ανέδειξε Επίσκοπο τόν άλλοτε εφημέριο του Κατάρ κ. Θεόφιλο, σημερινό Πατριάρχη!!!!!)
___________Ναί, αναφερόμεθα στον πονεμένο Πατριάρχη Αντιοχείας, του οποίου η Συνέντευξη στο "ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ" (26.10.14) πολύ μας συνεκίνησε! Γνωρίζει πολλά, αλλά δεν εκφράζεται! Όταν τον ερώτησαν τι άραγε έμαθε από τις Ορθόδοξες Μοναχές, οι οποίες ειχαν απαχθή, αλλά έπειτα από έξ μήνες  απελευθερώθησαν, είπε: " Αυτά τώρα δεν λέγονται".  
________Αφιερώνουμε, λοιπόν, τις παρακάτω γραμμές στον
Πονεμένο Πατριάρχη της Αντιοχείας κ. κ. Ιωάννη, τον Ελληνομαθή καί Ελληνόψυχο Ιωάννη, ο οποίος και ως Πατριάρχης πονάει αφόρητα για τα όσα συμβαίνουν στην περιφέρεια της Πατριαρχικής Του δικαιο-δοσίας, αλλά και ως άνθρωπος φέρει στην ψυχή του ένα μεγάλο καρφί, ήτοι τήν αρπαγή και εξαφάνιση του κατά σάρκα Αδελφού του Μητροπολίτου Παύλου, ο οποίος πριν από δέκα καί οκτώ (18) μήνες, μαζί μέ τον Συρο-ιακωβίτη Μητροπολίτη Ιωάννη, έπεσε θύμα απαγωγής και του οποίου τα ίχνη έχουν απωλεσθή! Δυστυχώς κανείς, ή σχεδόν κανείς, από τούς εκκλησιαστικούς Ταγούς της Ορθοδοξίας, όπως επίσης και κανείς από τούς Μεγάλους του κόσμου τούτου, δεν διαμαρτύρεται, δεν ομιλεί, δεν ερευνά για την τύχη των δύο αυτών θυμάτων και Νεομαρτύρων της Πίστεως! Ούτε, λοιπόν, για τον ζωντανό-νεκρό, έγκλειστο δε Πατριάρχη Ειρηναίο των Ιεροσο-λύμων, ούτε και για τους αγνοούμενους Μητροπολίτες ΠΑΥΛΟ και ΙΩΑΝΝΗ ακούγεται η παραμικρή φωνή! Αυτό, λοιπόν, ή μάλλον και αυτό το γεγονός, αποτελεί ένα ακόμη ΟΝΕΙΔΟΣ για την Ορθοδοξία μας!    
        Μακαριώτατε, σεβαστικά Σας παρακαλούμε να δεχθήτε το σημείωμα αυτό σαν μια ισχνή, μικρή και αδύνατη φωνή, πλήν όμως ειλικρινή έκφραση διαμαρτυρίας ενός ασήμαντου Ιεράρχου της Ελλαδικής Εκκλησίας! Ο Θεός σώζοι την φλεγόμενη Πατριαρχική Σας Επικράτεια!  Ευχόμεθα επίσης απο βάθους καρδίας πολύ γρήγορα να έχετε καλά νέα από τον αγαπημένο Αδελφό Σας Παύλο, τον οποίο κι εμείς και αγαπήσαμε και αγαπάμε, για τον Οποίον δε και εκτενώς προσευχόμεθα. 
 Αίγιον, 27 Οκτωβρίου 2014
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

0 Σχόλια