Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014

Η αστυνομία έχει μετατρέψει σε 'οχυρό' το Βελιγράδι για να 'παρελάσουν' οι ομοφυλόφιλοι

Posted by Θεοφύλακτος Ακρίτας  |  at  4:39 π.μ. No comments

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί, από νωρίς σήμερα το πρωί, στο κέντρο του Βελιγραδίου όπου θα πραγματοποιηθεί η Παρέλαση Υπερηφάνεια Ομοφυλόφιλων ("Belgrade Pride Parade"). Η κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους έχει απαγορευτεί για όλα τα οχήματα, ενώ οι υπηρεσίες του δήμου έχουν απομακρύνει από το κέντρο τους κάδους απορριμμάτων και τις ζαρντινιέρες για το ενδεχόμενο να υπάρξουν επεισόδια.
 
Επίσης, εφαρμόζονται περιορισμοί στην κυκλοφορία των πεζών, αφού στο κέντρο της πόλης επιτρέπεται μόνο η είσοδος των κατοίκων, με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας, και όσων συμμετέχουν στην παρέλαση των ομοφυλόφιλων. Η παρέλαση Υπερηφάνειας θα ξεκινήσει το μεσημέρι από το κτήριο όπου στεγάζεται η κυβέρνηση, θα διανύσει μία απόσταση 500 περίπου μέτρων και θα καταλήξει μπροστά από το δημαρχείο της πόλης.
 
Στην εκδήλωση των ομοφυλόφιλων, σε ένδειξη συμπαράστασης, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι ανθρωπιστικών οργανώσεων, πολιτικοί, ξένοι διπλωμάτες και η ηγεσία του γραφείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σερβία.
 
Χθες βράδυ στο κέντρο της πόλης πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις όσων αντιτίθενται στην παρέλαση των ομοφυλόφιλων οι οποίες οργανώθηκαν από ακροδεξιές και θρησκευτικές οργανώσεις.
 
Η πρώτη παρέλαση Υπερηφάνειας στη Σερβία πραγματοποιήθηκε το 2001 όταν ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που προσπάθησαν αν αποτρέψουν με τη βία την πραγματοποίησή της. Βίαια επεισόδια εκδηλώθηκαν και το 2010, ενώ οι αρχές απαγόρευσαν την πραγματοποίηση της παρέλασης των ομοφυλόφιλων, για λόγους ασφαλείας, τα έτη 2009, 2011 και 2013.
 
 defencenet.gr 

Θέματα:
Η Ελλάδα μέσα στους Αιώνες:

"Ήγγικεν η ώρα, ω Έλληνες, της ελευθερώσεως της πατρίδος μας! Το τέλος των τυράννων είναι αδελφοί μου πασίδηλον.".

Λάβε Ενημερώσεις

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ:

Σχετικά Άρθρα

0 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top