Στις επιχειρήσεις χρησιμοποιήθηκαν δύο σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών και έγιναν έρευνες σε σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι έξι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, όλοι Αλβανοί και συγκεκριμένα πέντε άνδρες, ηλικίας 26, 29, 34, 29 και 25 ετών, καθώς και μία 51χρονη γυναίκα. Επιπλέον ταυτοποιήθηκε η δράση ακόμη 15 ευμπατριωτών τους, επίσης μελών του κυκλώματος, εκ των οποίων οι τρεις (δύο άνδρες και μία γυναίκα) είναι ήδη έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης της χώρας.

Δείτε το βίντεο του EviaNews:



Τα συνολικά 21 άτομα αντιμετωπίζουν κατηγορίες, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εισαγωγή, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Στη δικογραφία που σχηματίζεται περιλαμβάνονται ακόμη 28 άτομα, μεταξύ των οποίων και 5 συλληφθέντες (δύο Έλληνες, δύο Αλβανοί και μία Ρουμάνα), τα οποία αντιμετωπίζουν κατηγορίες, κατά περίπτωση, για αγορά, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες, η εγκληματική οργάνωση συγκροτήθηκε τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2013, αρχικά από πέντε από τους συλληφθέντες (51χρονη, 29χρονος, 26χρονος, 29χρονος και 34χρονος), εκ των οποίων οι τέσσερις πρώτοι ως ηγετικά στελέχη, καθώς και από ακόμα έναν 40χρονο συμπατριώτη τους.
Πώς "δούλευε" το κύκλωμα


Σκοπός της συγκεκριμένης οργάνωσης, στην οποία σταδιακά εντάχθηκαν ακόμη 15 άτομα (από τα οποία τα τρία είναι ήδη έγκλειστα σε Καταστήματα Κράτησης της χώρας), ήταν η εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, κυρίως χασίς και κοκαΐνης, από την Αλβανία, 
τις οποίες στη συνέχεια διακινούσαν στην Ελληνική Επικράτεια, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Όπως διαπιστώθηκε μάλιστα, η εγκληματική οργάνωση κατάφερνε να συγκαλύπτει την παράνομη δραστηριότητα της και να αποπροσανατολίζει τις έρευνες των διωκτικών Αρχών.



Ειδικότερα, τα μέλη της οργάνωνσης, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία υπηκόων τρίτων χωρών (ghost number), καθώς και μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook και skype).
Επιπλέον στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προσημειωμένο κώδικα.

Τι βρήκαν οι αστυνομικοί


Στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε 10 σπίτια, 2 καταστήματα και σε πλήθος οχημάτων, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

• ένα κιλό και 400 γραμμάρια περίπου ακατέργαστου χασίς,
• 27,7 γραμμάρια κοκαΐνης, 
• δενδρύλλιο για χασίς, ύψους 1,70 μέτρων,
• πιστόλι, 2 κυνηγετικά όπλα και 2 γεμιστήρες,
• 25 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων (πιστολιών) και 7 φυσίγγια κυνηγετικών όπλων,
• 3 σπαθιά εντός θήκης και μία μεταλλική σπάθα, μήκους 70 εκατοστών,
• 6 μαχαίρια και 3 στιλέτα,
• 6 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 
• πλαστικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης,
• το χρηματικό ποσό των -10.640- ευρώ,
• Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,
• 13 κινητά τηλέφωνα και 3 βιβλιάρια καταθέσεων τραπέζης, 
• αποδείξεις αποστολής – μεταφοράς χρηματικών ποσών και διάφορες έγγραφες σημειώσεις. 

ΦΩΤΟ από το EviaZoom
ΦΩΤΟ από το EviaZoom

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου που κάνει το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, διερευνάται όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης, η τυχόν εμπλοκή – συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων και η ενδεχόμενη διασύνδεση τους με άλλες ομοειδείς ή/και συναφείς εγκληματικές ομάδες. newsit

0 Σχόλια