Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

Αυτή είναι η ανάπτυξη του Σαμαρά:Eurostat: Πρώτη η Ελλάδα σε ανεργία και νεανική ανεργία στην Ε.Ε.

Posted by ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ ΑΚΡΙΤΑΣ  |  at  4:56 π.μ. No comments

Η Ελλάδα αναδείχθηκε «πρωταθλήτρια» και στο μέτωπο της νεανικής ανεργίας, η οποία τον Οκτώβριο διαμορφώθηκε στο 59,2%. Δεύτερη έρχεται και πάλι η Ισπανία (54,3%) και στην τρίτη θέση βρίσκεται η Κροατία (49,2% το τέταρτο τρίμηνο). 


Τα πρωτεία στην ανεργία και τη νεανική ανεργία στην ευρωζώνη και την ευρύτερη Ευρωπαϊκή Ένωση διατηρεί η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat, που δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα αναφορικά με το μήνα Δεκέμβριο.

Σε ολόκληρη την ευρωζώνη, η ανεργία έμεινε σταθερή σε σχέση με τον Οκτώβριο, στο 12%, ενώ στην Ε.Ε. μειώθηκε οριακά, από 11,8 σε 11,7%. Οι άνθρωποι που αναζητούσαν εργασίας στη νομισματική ένωση ανήλθαν σε πάνω από 19 εκατομμύρια τον τελευταίο μήνα του 2013.

Αναλυτικά, η ανεργία στη χώρα μας διαμορφώθηκε στο 27,8% (στοιχεία Οκτωβρίου), με την Ισπανία να ακολουθεί δύο ποσοστιαίες μονάδες πίσω, με 25,8%, και την Ουγγαρία να κατατάσσεται τρίτη με ποσοστό 18,6%.

Στον αντίποδα, τα χαμηλότερα επίπεδα ανεργίας παρατηρήθηκαν στην Αυστρία (4,9%), τη Γερμανία (5,1%) και το Λουξεμβούργο (6,2%).

Η χώρα μας κατέγραψε επίσης τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση ανεργίας, καθώς σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2012 η ανεργία αυξήθηκε κατά 1,7 μονάδες, από 26,1% σε 27,8%. Η μεγαλύτερη αύξηση, 3,6 μονάδων, διαπιστώθηκε στην Κύπρο (από 13,9% σε 17,5%).

Αντίθετα, οι μεγαλύτερες μειώσεις σημειώθηκαν στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία, και τη Λιθουανία (όλες 1,9 μονάδες).
Πηγή:ΣΚΑΙgr

Θέματα:
Η Ελλάδα μέσα στους Αιώνες:

"Ήγγικεν η ώρα, ω Έλληνες, της ελευθερώσεως της πατρίδος μας! Το τέλος των τυράννων είναι αδελφοί μου πασίδηλον.".

Λάβε Ενημερώσεις

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ:

Σχετικά Άρθρα

0 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top