Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου, σε σημερινή έκτακτη συνεδρία της, αποφάσισε την επέκταση των μέτρων βοήθειας προς τους πληγέντες από την οικονομική κρίση συνανθρώπους μας, ανακοινώνοντας την έναρξη προσπάθειας για παροχή κοινωνικής ιατρικής περίθαλψης.
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομοςστην παρέλαση στη Λευκωσία για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 2013 YIANNIS KOURTOGLOU / AFPΟ Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομοςστην παρέλαση στη Λευκωσία για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 2013 YIANNIS KOURTOGLOU / AFPΟ Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος δήλωσε, μετά τη συνεδρία, πως αποφασίστηκε όπως κάθε Μητρόπολη υποθηκεύει την περιουσία της, στο πλαίσιο της συνέχισης παροχής βοήθειας προς τον κόσμο.
Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε επίσης να διορίσει επιτροπή έξι ειδικών προκειμένου να μελετήσουν πώς θα μπορέσει να αξιοποιηθεί η περιουσία της Εκκλησίας για το καλό του λαού.
Εξάλλου «η Ιερά Σύνοδος καταδίκασε με βδελυγμία τις αήθεις ενέργειες πολλών κρατικών, πολιτειακών και τραπεζικών ιθυνόντων οι οποίοι ενεργώντας προς ίδιον όφελος οδήγησαν την οικονομία του τόπου στο σημερινό αξιοθρήνητο επίπεδο».
Κάλεσε «όλους αυτούς όπως συναισθανόμενοι τη βλάβη που επέφεραν στους συνανθρώπους τους αλλά και στην πατρίδα μας της οποίας καταρράκωσαν την αξιοπρέπεια, επανορθώσουν έμπρακτα το κακό που διέπραξαν».
Enet.gr

0 Σχόλια