Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017

Στο Μάλεμε αναμένεται ότι θα χτυπήσει η «Πολυεθνική Αεροναυτική Αρμάδα» με Τεράστιες Δυνάμεις ! (ΤΑΜΣ ΝΗΡΗΙΣ 2017)

Posted by Ιωάννης Πετρ.  |  at  12:24 μ.μ. No comments

Ξεκίνησε η  Πολυεθνική άσκηση «ΝΗΡΗΙΣ 2017», με Ρεαλιστικές δραστηριότητες εν όρμω, στη Ναυτική Βάση Σούδας, και εν πλώ, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή  του Κρητικού και Νότιου Αιγαίου Πελάγους μεΤεράστιες Δυνάμεις  για την εν λόγω Άσκηση!
Η άσκηση «ΝΗΡΗΙΣ 2017» είναι Πολυεθνική άσκηση τύπου INVITEX (Invitation Exercise) που σχεδιάσθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό με σκοπό την εξάσκηση σε διαδικασίες τόσο επί των κλασικών μορφών πολέμου όσο και επί των σύγχρονων μορφών απειλών, σε θέματα θαλάσσιας ασφαλείας και σε επιχειρήσεις εκκένωσης περιοχής άμαχου πληθυσμού, προσομοιάζοντας ένα ρεαλιστικό περιβάλλον εκπαίδευσης και απειλών.
Το Σύνολο των Πολεμικών Σκαφών θα συγκεντρωθούν στο Ναύσταθμο της Σούδας  ενώ στην 115 ΠΜ θα μεταναστεύσουνε  Μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας σε ειδικό ρόλο Προστασίας  της Αρμάδας !
Ενώ η Κύρια Προσπάθεια των Αεροναυτικών  θα στοχεύσει  στην Περιοχή του Μάλεμε με όσο το Δυνατόν Ρεαλιστικές Συνθήκες  με Δυνάμεις Εχθρικής Απεικόνησης και Ισχυρή Αποβατική Δύναμη Αμερικανικών -Βρετανών και Ελλήνων Πεζοναυτών…Ενώ ειδικό ρόλο
Από Ελληνικής πλευράς, το Πολεμικό Ναυτικό θα συμμετάσχει με τέσσερις (4) φρεγάτες με οργανικά ελικόπτερα, δύο (2) υποβρύχια, δύο (2) πυραυλακάτους, ένα (1) αρματαγωγό, δύο (2) πλοία γενικής υποστήριξης και υποβρύχιους καταστροφείς με σκάφη ανορθόδοξου πολέμου.
Επιπρόσθετα θα συμμετάσχει η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, η 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών και η 5η Μεραρχία Κρητών του Στρατού Ξηράς καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.
Στην  Άσκηση ακόμη  θα συμμετέχουν η Συμμαχική Ναυτική Δύναμη Standing NΑΤΟ Maritime Group 2 (SNMG-2) με το πλοίο αμφίβιων δυνάμεων HMS OCEAN,  πλοίο έδρας του Διοικητού SNMG-2, με μικτή ομάδα τριακοσίων πεζοναυτών από τις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία, καθώς και μονάδες της Συμμαχικής Αντιναρκικής Δύναμης Standing NΑΤΟ Mine Countermeasures Group 2 (SNMCMG-2)
Στην Άσκηση Συμμετέχουν και Πολεμικά  του Πολεμικού Ναυτικού του Ισραήλ που η Συμμετοχή τους  εξασφαλίστηκε μετά και το πρόσφατο ταξείδι του Α/ΓΕΝ στο Ισραήλ!
Βιντεο απο την Συνεργασία Ελλήνων και Αμερικανών Πεζοναυτών
ΠΗΓΗ

Θέματα:
Η Ελλάδα μέσα στους Αιώνες:

"Ήγγικεν η ώρα, ω Έλληνες, της ελευθερώσεως της πατρίδος μας! Το τέλος των τυράννων είναι αδελφοί μου πασίδηλον.".

Λάβε Ενημερώσεις

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ:

Σχετικά Άρθρα

0 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top