Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

Δεκάδες τρομοκράτες του ISIS ετοιμάζουν επιθέσεις στην Ευρώπη

Posted by Ιωάννης Πετρ.  |  at  9:23 π.μ. No comments

Εξήντα έως 80 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στην Ευρώπη, καθώς η τρομοκρατική οργάνωση τους έχει ζητήσει να ξεχάσουν καθε πιθανότητα να ταξιδέψουν στη Συρία ή το Ιράκ για να πάρουν μέρος στις μάχες. 
Ο Ντικ Σχοφ, επικεφαλής της υπηρεσίας συντονισμού των υπηρεσιών αντιτρομοκρατίας στην Ολλανδία, δήλωσε στο Associated Press, ότι  κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών, ο αριθμός των «ξένων μαχητών τρομοκρατών» δεν έχει μεγαλώσει, όπως δήλωσε, αλλά το γεγονός πως δεν ταξιδεύουν «δεν σημαίνει πως η πιθανή απειλή από εκείνους που θα έχουν ταξιδέψει έχει μειωθεί».

Διασπορά μαχητών 

Ο Σχοφ, πρόσθεσε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ, έχουν διασκορπίσει τους μαχητές και τους υποστηρικτές της εξτρεμιστικής ομάδας. Αυτό θα οδηγήσει κατά πάσα πιθανότητα σε μια σταδιακή αύξηση των προσφύγων που θα θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της Ολλαδίας και των άλλων Ευρω[παϊκών χωρών. Ο Σχοφ τόνισε ότι ακόμη κι αν η Ολλανδία δεν έχει πληγεί από μια μεγάλη επίθεση από τους ισλαμιστές εξτρεμιστές, όπως αυτές στο Βέλγιο και τη Γαλλία, «η πιθανότητα της επίθεσης στην Ολλανδία είναι πραγματική».
«Έχουμε δει 294 τρομοκράτες – μαχητές να φεύγουν στο Ιράκ και τη Συρία και εξακολουθούν να υπάρχουν άλλοι 190 εκεί » είπε. «Αυτό που συνέβη στη Γαλλία και τις Βρυξέλλες, μπορεί να συμβεί και σε εμάς».

Υπάρχουν πιθανώς περίπου 4.000 – 5.000 Ευρωπαίοι «ξένοι τρομοκράτες» στο Ιράκ και τη Συρία, δήλωσε ο Σχοφ. Ενώ ο αριθμός από την Ολλανδία, μια χώρα 17 εκατομμυρίων ανθρώπων, μπορεί να φαίνεται χαμηλός, είπε, «αν υπάρχουν 190 ή 350, νομίζω πως ο αριθμός είναι αρκετά μεγάλος για να ανησυχούμε».


Θέματα:
Η Ελλάδα μέσα στους Αιώνες:

"Ήγγικεν η ώρα, ω Έλληνες, της ελευθερώσεως της πατρίδος μας! Το τέλος των τυράννων είναι αδελφοί μου πασίδηλον.".

Λάβε Ενημερώσεις

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ:

Σχετικά Άρθρα

0 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top