Στο σημείωμά μας της περασμένης Δευτέρας (17.10.2016) αναπτύξαμε την άποψη, ότι στην επιθετική στάση των  αθέων της Κυβερνήσεως Τσίπρα -με πρωτοπόρο και πρωτεργάτη τον Υπουργό της α-Παιδείας Νικ. Φίλη- θα πρέπει να αντιτάξουμε μια σθεναρή αντίσταση. Πρώτοι από όλους εμείς οι Ιεράρχες, ως φρουροί της Ορθοδοξίας, οφείλουμε να προτάξουμε τα στήθη μας, να κατέβουμε στο πεζοδρόμιο. Στο πεζοδρόμιο όχι για το μεροκάματο, αλλά για την αμώμητη πίστη μας.
Προς ενίσχυση του ισχυρισμού μας παραθέσαμε και μια παράγραφο με τίτλο: «ΑΔΕΛΦΟΙ μου Ιεράρχες, ας σπεύσουμε, διότι άλλοι μας πρόλαβαν!». Εκεί αναφερθήκαμε σε πολλούς Συλλόγους Θεολόγων Καθηγητών, οι οποίοι με Απόφαση του Συλλογικού των Οργάνου αποφάσισαν να μη διδάξουν το νέο Πρόγραμμα Φίλη. 
Σήμερα σας παρουσιάζουμε μια ακόμη περίπτωση ΗΡΩΪΚΗΣ στάσεως και αντιστάσεως! Μια Νοσηλεύτρια νοσηλευτηρίου της Βορείου Ελλάδος, όταν μια Μουσουλμάνα ασθενής της το ζήτησε, αρνήθηκε να «ξεφορέσει» τον τίμιο Σταυρό, που είχε στο στήθος της, προκειμένου να την περιποιηθή! Στο πλευρό της ηρωΐδος Ελληνίδος νοσηλεύτριας στάθηκε το σύνολο του νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου!  Τους αξίζει κάθε έπαινος! 
Αγωνιώ, πότε η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας θα αποφασίσει μία «Λαοσύναξη», σαν εκείνες του αειμνήστου Χριστοδούλου ή κάποια άλλη δυναμική αναμέτρηση πρός υπεράσπιση της Ορθοδοξίας μας. Δυστυχώς μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ παρεξηγήσεις, όπως με αγαθή πρόθεση είπεν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος μετά τή συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό. Μανία και πάθος, μίσος και κακία, εχθρική διάθεση υπάρχει στην παράταξη «Πρώτη φορά Αριστερά»! Ό,τι αφορά την Ελλάδα και τήν Θρησκεία θέλουν να το ξεθεμελιώσουν! Ο Νικ. Φίλης είναι απλώς το εκτελεστικό όργανο! Οι άνθρωποι, που μας κυβερνούν είναι και ΕΛΛΗΝΟμάχοι καί ΧΡΙΣΤΟμάχοι! 

Αμφιβάλλετε; Ιδού, λοιπόν, μια ακόμη πράξη των αθέων: «Συριζαία διευθύντρια σχολείου κόβει τη σχολική προσευχή ετσιθελικά», διαβάζουμε στην  εφημερίδα «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» της 18ης Οκτωβρίου ε.έ. Το θέμα ανέδειξε με αναφορά του μαθητής της Γ΄ Λυκείου: «Θέλω να αναφερθώ σε ένα σημαντικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζουμε. Με λένε Γιώργο και είμαι από την Επαρχία. Πάω τρίτη Λυκείου. Στο σχολείο μας έχουμε για διευθύντρια μια Συριζαία άθεη, που με το έτσι θέλω αποφάσισε να κόψει τις προσευχές......Κάνει ό,τι μπορεί για να μας απομακρύνει από την παράδοσή μας και από την θρησκεία μας. Γενικότερα προσπαθεί να παραλέιψει εθνικές γιορτές  και μάλιστα ασκεί σοβαρή επιρροή και στους συμμαθητές μου, απομακρύνοντάς τους από την θρησκεία  μας και τις παραδόσεις μας». (σελ. 2) 
Ως Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος ντρέπομαι! Ο μαθητής του Λυκείου μας έβαλε τα γυαλιά! Εμείς, διάδοχοι του Παλαιών Πατρών Γερμανού, του Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε' και τόσων άλλων Ιεραρχών έως και του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στη συντριπτική πλειοψηφία κωφεύουμε, αδρανούμε ή και σιωπηρώς ....συνυπογράφουμε τις αποφάσεις ενός αδίστακτου Υπουργού Παιδείας!  Χίλιες φορές μπράβο στο Γιώργο!
Ο Αρχιεπίσκοπός μας κ. Ιερώνυμος προχθές από την Λιβαδειά πολύ σωστά ετόνισε: «Την Πατρίδα και την Ορθοδοξία μας δεν σας την παραδίδουμε»!  Πλήν όμως τό πρόβλημα είναι, ότι ΔΕΝ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ή ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ  ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ! Τα παίρνουν με το σπαθί τους! Οπότε πρέπει να αφήσουμε τα λόγια και να προχωρήσουμε σε έργα! Υπάρχει ένας απαράβατος Νόμος:«Πάσσαλος πασσάλω εκρούεται»! Φθάνουν πια οι λογομαχίες! Φθάνουν πια οι συζητήσεις, οι εξηγήσεις και οι συνεξηγήσεις! Καιρός να κατέβουμε από το θρόνο μας για να αναλάβουμε  τα πνευματικά μας όπλα! «Νυν υπέρ πάντων ο αγών»!Ως ταπεινός και ανάξιος Ιεράρχης είπα και ελάλησα! Εάν εμείς οι Ιεράρχες δεν αντιδράσουμε δυναμικά, τότε θα μας αποδοκιμάσουν οι πιστοί μας! Αλλά τότε θα είναι πολύ αργά! Η ιστορία θα μας ταξινομήσει μεταξύ των δειλών! Θα καταγράψει το συμβιβασμό μας με τους εχθρούς και της Ορθοδοξίας και του Ελληνικού Ιδεώδους. Ας ξαναθυμηθούμε τον Στρατηγό Μακρυγιάννη: «Τη μάννα μου ας την υβρίζουν! Όχι όμως τη θρησκεία μου και το Χριστό μου»!    
  
Αίγιον, 24 Οκτωβρίου 2016
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ  ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
***********************


«Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΊΑ ΚΑΙ Η ΣΤΆΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ.
 Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


            Σε επαρχιακό νοσοκομείο της Βορείου Ελλάδας κατέφυγε γυναίκα πρόσφυγας για να νοσηλευτεί, η οποία αρνήθηκε να δεχθεί νοσηλεία από νοσηλεύτρια επειδή η τελευταία φορούσε τον σταυρό της. 
            Θεώρησε δικαίωμά της η πρόσφυγας να επιλέγει το θρησκευτικό πιστεύω και την προσωπική ελευθερία της νοσηλεύτριας της χώρας, που αναγκαστικά αλλά φιλάνθρωπα τη φιλοξενεί και της προσφέρει δωρεάν όλα τα απαραίτητα για την εδώ διαμονή και την καλή υγεία της.
            Η αυθόρμητη γενική αντίδραση όλων των νοσηλευτριών, που υπηρετουν στο Νοσοκομείο που ακολούθησε, μπορεί να θεωρηθεί αυτονόητη, αλλά δεν παύει να είναι αξιοθαύμαστη.
            Αποφάσισαν να φορούν καθημερινά στη δουλειά τον σταυρό τους, να προσφέρουν με κάθε επιμέλεια τις φροντίδες τους στους πρόσφυγες, ομολογώντας ταυτόχρονα ότι σε αυτή την χώρα ό,τι  καλύτερο και αληθινό μπορούν να βρουν είναι αυτό, που γίνεται στο όνομα του Εσταυρωμένου και Αναστάντος Κυρίου ημών Ιησού Χριστού».



Πηγή: Εφημερίδα «ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» 20/10/2016

0 Σχόλια