Tουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 75 τραυματίστηκαν από την έκρηξη που προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο, στην Άγκυρα, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο του κυβερνήτη της τουρκικής πρωτεύουσας.
Τουρκία: Έκρηξη «με νεκρούς και τραυματίες» στην Άγκυρα 
«Η έκρηξη προκλήθηκε από ανατίναξη αυτοκινήτου φορτωμένου με εκρηκτικά κοντά στην πλατεία του Κιζιλάι» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Αν και για την ώρα δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης, αξιωματούχος των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας ανέφερε πως οι πρώτες ενδείξεις παραπέμπουν στο κουρδικό PKK ή σε κάποια οργάνωση που συνδέεται με αυτό.
Πληροφορίες τουρκικών ΜΜΕ νωρίτερα έκαναν λόγο για πολλούς νεκρούς, καθώς και για πυροβολισμούς που ακούστηκαν μετά την έκρηξη.
Ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο, ενώ αυτόπτης μάρτυρας είπε στο πρακτορείο Reuters ότι καπνός ήταν ορατός από μια απόσταση 2,5 χιλιομέτρων.
Το τουρκικό κανάλι TRT μετέδωσε πως η έκρηξη έγινε από έκρηξη αυτοκινήτου δίπλα σε στάση λεωφορείου. Νωρίτερα είχε μεταδώσει ότι προκλήθηκε από σύγκρουση αυτοκινήτου με λεωφορείο. 
Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στo πάρκο Γκουβέν, το οποίο συνορεύει με ένα σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο, λιγότερο από έναν μήνα μετά την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην τουρκική πρωτεύουσα, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 29 άνθρωποι.
Την ευθύνη για την επίθεση αυτή είχαν αναλάβει Κούρδοι αντάρτες.

0 Σχόλια