Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Ισλαμιστής τρομοκράτης της al-Nusra με γαλλικής κατασκευής επιθετικό τυφέκιο FAMAS, όταν η al-Nusra, χαρακτηριζόταν ως "μετριοπαθείς ισλαμιστές" ...
Να σημειώσουμε ότι το όπλο δεν κυκλοφορεί στην "μαύρη" αγορά και είναι αδύνατον να βρίσκεται στα χέρια ισλαμιστών τρομοκρατών χωρίς να το έχει δώσει η Γαλλία, η οποία από το 2013 εφοδιάζει τους ισλαμιστές της Συρίας με όπλα παντός τύπου, μέχρι και αντιαρματικούς πυραύλους MILAN.
Η Γαλλία παρέδωσε επιθετικά όπλα στους Σύρους ισλαμιστές για πρώτη φορά το 2012, παρά το ευρωπαϊκό εμπάργκο που είχε επιβληθεί από το 2011, αναφέρεται στο βιβλίο με τίτλο "Στα παρασκήνια της γαλλικής διπλωματίας" που κυκλοφόρησε στις 13 Μαΐου 2015
"Αρχίσαμε όταν ήμασταν βέβαιοι πως θα πήγαιναν σε σίγουρα χέρια. Για τα φονικά όπλα, ήταν οι υπηρεσίες μας που προχώρησαν στις παραδόσεις", δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στον συγγραφέα του βιβλίου (εκδόσεις L’Archipel”), Ξαβιέ Πανόν, στη διάρκεια μιας συνέντευξης τον Μάιο του 2014.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, που ειδικεύεται σε διπλωματικά και στρατιωτικά θέματα, η Γαλλία παρέδωσε στους Σύρους ισλαμιστές αντάρτες που πολεμούν εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ, πυροβόλα διαμετρήματος 20 mm, βαρέα πολυβόλα διαμετρήματος 12,7 mm, εκτοξευτήρες ρουκετών, επιθετικά τυφέκια και αντιαρματικούς πυραύλους.
Οι παραδόσεις, που ξεκίνησαν το δεύτερο εξάμηνο του 2012, γίνονταν σε ακανόνιστα χρονικά διαστήματα και είχαν σκοπό περισσότερο να βοηθήσουν την εξέγερση παρά να έχουν έναν αποφασιστικό αντίκτυπο αλλάζοντας τον ρου του πολέμου, σύμφωνα με τον συγγραφέα.
Εκείνη την εποχή βρισκόταν σε ισχύ, από τον Ιούνιο του 2011, το ευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων το οποίο ήρθη στις 29 Μαΐου του 2013. Μέχρι τώρα, η Γαλλία έχει παραδεχθεί επίσημα πως είχε παραδώσει στους αντάρτες μόνο τα λεγόμενα μη φονικά όπλα (που δεν έχουν σκοπό να σκοτώσουν), αλεξίσφαιρα γιλέκα ή γυαλιά νυκτερινής όρασης.
Για αυτές τις μυστικές παραδόσεις "έπρεπε να έχουμε εγγυήσεις στον ύψιστο βαθμό", δήλωσε στον συγγραφέα ένας μάρτυρας, υπό τον όρο της ανωνυμίας, κάνοντας λόγο για απάλειψη κάθε ίχνους προέλευσης των όπλων και για τη δημιουργία μίας πολιτικο-στρατιωτικής αλυσίδας που θα παρείχε"κάθε διασφάλιση ελέγχου και σίγουρου τελικού προορισμού".
Φοβερή "διασφάλιση"! Tην διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι. Ειδικά οι φουκαράδες του "Μπατακλάν" και των άλλων πέντε στόχων...
Δεν είναι απλά μια χρεοκοπία των γαλλλικών μυστικών υπηρεσιών πληροφοριών αλλά και της πολιτικής της Γαλλίας. Στο βίντεο θα δείτε Διοικητή του FSA που στήριζε και εξόπλιζε ο Φ.Ολάντ και η κυβέρνηση του να παραδέχεται πως οι αξιωματικοί  του μεταπηδούν στον ISIS λόγω συγγενικής ιδεολογίας!


 ProNews.gr

0 Σχόλια