Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014

«Αποστολή ελπίδας από το Βέρμιο στην Τραπεζούντα … Ποδηλατώντας 1890 χλμ.»

Posted by Θεοφύλακτος Ακρίτας  |  at  3:35 π.μ. No comments

«Αποστολή ελπίδας από το Βέρμιο στην Τραπεζούντα … Ποδηλατώντας 1890 χλμ.»
Ένα τάμα ελπίδας για όλους τους Έλληνες! Βέρμιο - Τραπεζούντα σε 15 μέρες.

Τέσσερις ερασιτέχνες αθλητές από την Θεσσαλονίκη, θα ξεκινήσουν στις 30 Ιουλίου 2014. Ποδηλατώντας με αφετηρία τον Ιερό Ναό της Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά του Βερμίου, για να διανύσουν περίπου 1890 χλμ. ως την Ι.Μ. της Παναγίας Σουμελά που βρίσκεται στην Τραπεζούντα της γειτονικής Τουρκίας. Η παρέα απαρτίζεται από τον Παντελή Τζερτζεβέλη δημοσιογράφο του ειδικού τύπου, τον Παναγιώτη Σωτηριάδη Συνταξιούχο, τον Βασίλη Γιοσμά τεχνικό και προπονητή ποδηλασίας, και τον Στέφανο Κυρατσούς τεχνικό.

Όλα τα μέλη της ομάδας διατέλεσαν παλαιοί αθλητές της ποδηλασίας, ορειβάτες, άνθρωποι του εναλλακτικού τουρισμού αλλά και της καθημερινότητας που επιβιώνουν μέσα σε αυτήν. Όπως ανέφεραν τα μέλη της αποστολής: "Σκοπός του ταξιδιού είναι το άναμμα «ενός κεριού» για όλους τους Έλληνες που λυγίζουν κάτω από την οικονομική κρίση που πιέζει ασφυκτικά όλους μας, ενώ επιθυμία μας είναι, να ανάψουμε ένα συμβολικό κερί από όλους του Έλληνες στην Παναγιά του όρους Μελά καταθέτοντας μία πλακέτα συμβολική υπέρ πάντων, όπου θα συνοδεύεται από τις προσευχές όλων των συμπολιτών μας.

Ο συνολικός χρόνος του ταξιδιού υπολογίζεται περίπου στις 16 ημέρες, με άφιξη στην Τραπεζούντα την ημέρα της Παναγίας.

«Αποστολή ελπίδας από το Βέρμιο στην Τραπεζούντα … Ποδηλατώντας 1890 χλμ.»
 
Η Διαδρομή

Η διαδρομή ξεκινάει επί Ελληνικού εδάφους την 30 Ιουλίου 2014 από Καστανιά Ημαθίας ως εξής:
1. Καστανιά - Θεσσαλονίκη 100 χλμ.
2. Θεσσαλονίκη (Λ. Πύργος) - Καβάλα 160 χλμ.
3. Καβάλα- Κομοτηνή (Φανάρι) 120 χλμ.
4. Κομοτηνή - Αλεξανδρούπολη – Κήποι - Ipsala 103 χλμ.
5. Ipsala - Tekirdag 120 χλμ.
6. Tekirdag - Instanbul 150 χλμ.
7. Instanbul - Izmit 120 χλμ.
8. Izmit - Erenler 140 χλμ.
9. Erenler - Υenicaga 155 χλμ.
10. Amasya – Samsun 130 χλμ.
11. Samsun - Fatsa - Ordu 155 χλμ.
12. Ordu - Tirebolu 100 χλμ.
13. Tirebolu - Trabzon 110 χλμ.
14. Trabzon – Sumela. 60 χλμ.

Προβολή της Αποστολής

Εκτός από το να ποδηλατούμε, θα αποτυπώνουμε τις ομορφιές τα αξιοθέατα και τις διαδρομές σε Ελλάδα και Τουρκία που είναι από τις ωραιότερες στον Μεσογειακό χώρο. Kαθημερινά θα αποστέλλουμε οπτικοακουστικό υλικό και σχόλια από την διαδρομή της κάθε ημέρας, έτσι ώστε να μπορεί κάποιος να διαμορφώνει μια εικόνα από το ταξίδι.

Μετά το πέρας της αποστολής μας θέλουμε να παρουσιάσουμε το ταξίδι μας σε μία έκθεση που θα λάβει χώρα σε Ελλάδα και Τουρκία αναδεικνύοντας τις κρυμμένες ομορφιές του εναλλακτικού Τουρισμού.

Η Αποστολή τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών υποδομών και Δικτύων, και της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας και Θράκης.
 
Χορηγός επικοινωνίας αυτής της προσπάθειας θα είναι το e-Pontos.gr.

Έτοιμη η Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού!

Έτοιμη η Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού!
Έτοιμη η Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού!
 
Παραδόθηκε την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014 για χρήση, στον Πρόεδρο Κώστα Σανίδη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης, το νεόδμητο κτίριο «Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού» επί της οδού Φιλίππου Β’, στην Κοζάνη.

Η παράδοση έγινε, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή και του Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Γιάννη Σόκουτη, με την υπογραφή πρωτοκόλλου διοικητικής παραλαβής μεταξύ της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, του αναδόχου και του Προέδρου της Ευξείνου Λέσχης.

Έτοιμη η Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού!
Η νέα στέγη του Ποντιακού Ελληνισμού συνολικού εμβαδού 2.678 τ.μ. θα στεγάσει τις πολλαπλές δραστηριότητες της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης και αναμένεται να αναδειχτεί σε φάρο πολιτισμού πανελλήνιας εμβέλειας.

Τα επίσημα εγκαίνια του κτιρίου αναμένονται στα τέλη Ιουλίου.

Την ικανοποίησή τους για τη ευτυχή εξέλιξη εξέφρασαν τόσο ο Περιφερειάρχης Γιώργος Δακής όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Σόκουτης καθώς και ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης Κώστας Σανίδης.

Πηγή: Kozan.gr

Θέματα:
Η Ελλάδα μέσα στους Αιώνες:

"Ήγγικεν η ώρα, ω Έλληνες, της ελευθερώσεως της πατρίδος μας! Το τέλος των τυράννων είναι αδελφοί μου πασίδηλον.".

Λάβε Ενημερώσεις

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ:

Σχετικά Άρθρα

0 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top