Κυριακή, 7 Απριλίου 2013

Πολιτική BBC: "Το ΠΑΣΟΚ κατέστρεψε την εθνική μας ταυτότητα"

Posted by Θεοφύλακτος Ακρίτας  |  at  3:09 π.μ. No comments

Το  βρετανικό BBC δημοσιεύει ένα άρθρο για την  άνοδο και την πτώση του ΠΑΣΟΚ.
"Για την ώρα το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη ως μέρος της κυβέρνησης συνεργασίας, ωστόσο λίγοι πιστεύουν ότι θα ανακάμψει" αναφέρει ο δημοσιογράφος, προσθέτοντας ότι εντούτοις το κόμμα αυτό - υπό την ηγεσία του Ανδρέα Παπανδρέου - στηριζόταν από σχεδόν τους μισούς έλληνες πολίτες.

Μιλώντας για τον Παπανδρέου, ο Σήφης Βαλυράκης αναφέρει ότι "ήταν ευφυΐα". "Το ΠΑΣΟΚ ήταν έρωτας, είχε να κάνει με το όνειρο της ελευθερίας, της δημοκρατίας, ενός καλύτερου μέλλοντος" αναφέρει.

"Σήμερα όμως νιώθω κάπως απογοητευμένος γιατί το όνειρο δεν έγινε πραγματικότητα. Έχουμε μία χώρα υπό χρεοκοπία, διεφθαρμένη, χωρίς να λειτουργεί όπως θα έπρεπε" προσθέτει.

"Εν μέρει φταίει για όλα αυτά και το ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι πια το κόμμα που ερωτευτήκαμε" καταλήγει.
Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, το ΠΑΣΟΚ εκμοντέρνισε το ελληνικό κράτος, αλλά παράλληλα το κακοδιαχειρίστηκε, καθώς επί των κυβερνήσεών του κόμματος το δημόσιο χρέος εκτοξεύτηκε, ενώ κυριάρχησε ένα πελατειακό σύστημα που συνεχίστηκε και επί των κυβερνήσεων της ΝΔ.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως οι πρώην ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ κατευθύνονται τώρα μαζικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο δημοσιογράφος μιλά με τον πρώην "πράσινο" ψηφοφόρο Αλέξανδρο Λιακόπουλο, οποίος άλλαξε "στρατόπεδο".

Δύο μέλη της οικογένειάς του είναι άνεργα, ενώ η σύνταξη της μητέρας του έχει μειωθεί στο 60%.

"Το κόμμα κατέστρεψε την εθνική μας ταυτότητα, τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό. Κατέστρεψε τα πάντα" αναφέρει, ενώ ερωτηθείς αν θα ξαναψήφιζε ΠΑΣΟΚ λέει: "Φυσικά και όχι. Πρόκειται για πτώμα"΄.

Το κείμενο κάνει λόγο για τα άδεια καθίσματα στο τελευταίο συνέδριο, όπου έδωσαν το "παρών" μόνο λίγες χιλιάδες πιστών υποστηρικτών, ωστόσο η πληθώρα των άδειων θέσεων "μιλά για ένα κόμμα που πλησιάζει τη λήθη".

Το άρθρο αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ κυριάρχησε στην πολιτική ζωή του τόπου για πάνω από τρεις δεκαετίες, "παραλαμβάνοντας" μια Ελλάδα "τραυματισμένη" από την Επταετία και μεταμορφώνοντας την σε μοντέρνο ευρωπαϊκό κράτος, "χτίζοντας" ένα κράτος πρόνοιας που έλειπε.

Ωστόσο σήμερα βρίσκεται στο 6% στις δημοσκοπήσεις, καθώς του καταλογίζονται εκτεταμένη διαφθορά και λήψη μέτρων λιτότητας που πόνεσαν τον ελληνικό λαό, προστίθεται.

Από το Καλέντζι, γενέτειρα των Παπανδρέου, η Μαρία Λεβέντη θυμάται την οικογένεια.

"Τους αγαπούσαν όλοι εδώ, γιατί μας έδωσαν μία καλύτερη ζωή όταν είμαστε φτωχοί, μας έδωσαν χρήματα για να αγοράσουμε τροφή και ρούχα" αναφέρει και προσθέτει χαμογελώντας: "Και χρήματα για να αγοράσουμε τέσσερις τηλεοράσεις και τέσσερα αυτοκίνητα".
Madata.gr

Θέματα:
Η Ελλάδα μέσα στους Αιώνες:

"Ήγγικεν η ώρα, ω Έλληνες, της ελευθερώσεως της πατρίδος μας! Το τέλος των τυράννων είναι αδελφοί μου πασίδηλον.".

Λάβε Ενημερώσεις

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ:

Σχετικά Άρθρα

0 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top