Αυξάνεται η λίστα των νεκρών της φονικής πλημμύρας που έπληξε τη δυτική Αττική την Τετάρτη, φτάνοντας τους 19. Από το πρωί έχουν βρεθεί συνολικά τρεις άνδρες νεκροί. Αρχικά εντοπίστηκε το πτώμα ενός άνδρα κοντά στο αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας και συνέχεια άνδρες του Λιμενικού Σώματος ανέσυραν δύο σορούς από τον κόλπο της Ελευσίνας. ε έναν 59χρονο και έναν 29χρονο, που αγνοούντο από περιοχές της δυτικής Αττικής μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, ανήκουν οι δύο σοροί ανδρών που εντοπίστηκαν το πρωί από στελέχη του λιμενικού σώματος στη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας. Η μία από τις σορούς είχε σφηνωθεί σε δύσβατο σημείο στον βυθό της θάλασσας και χρειάστηκε η συνδρομή των ανδρών της ομάδας υποβρυχίων αποστολών προκειμένου να ανασυρθεί. Όσον αφορά το πτώμα που εντοπίστηκε κοντά στο αμαξοστάσιο ανήκει σε έναν 38χρονο. Οι έρευνες των ανδρών της πυροσβεστικής συνεχίζονται, καθώς υπάρχουν ακόμα τρεις αγνοούμενοι.
Αποκαθίστανται οι βλάβες σε υδροδότηση, ηλεκροδότηση
Την ίδια ώρα τα συνεργεία στη Μάνδρα και στη Νέα Πέραμο  προχωρούν ταχύτατα στην καταγραφή των καταστροφών. Έχουν αποσύρει από τους δρόμους όλα τα οχήματα και τα έχουν συγκεντρώσει στο στρατόπεδο 305 Ρόκα στην Μάνδρα (10 χλμ ΠΕΑ Αθηνών - Θηβών) καθώς και σε ακόμη δύο σημεία της Νέας Περάμου για την πλήρη καταγραφή των ζημιών ώστε με παρέμβαση της Πολιτείας να αποζημιωθούν οι οδηγοί.
Μετά την πρωινή σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στα γραφεία της ΠΕ Δ. Αττικής, ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου ενημέρωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ πως η αποκατάσταση των δρόμων θα επιτρέψει την λειτουργία όλων των σχολείων. Εξαιρεί μόνο τα σχολεία στις περιοχές Βίλια και Κριεκούκι καθώς υπάρχει πρόβλημα στους δρόμους και «πρέπει να εξασφαλιστεί η ασφαλής προσέλευση εκπαιδευτικών και παιδιών». Επίσης συνεχίζει να αποτελεί πρόβλημα για τους διερχόμενους οδηγούς η ΠΕΟ Αθηνών- Θηβών στην περιοχή Αγ. Σωτήρα όπου έχει υποχωρήσει το οδόστρωμα.Αναφορικά με το πρόβλημα υδροδότησης της περιοχής, επισήμανε ότι κλιμάκιο της ΕΥΔΑΠ αποκατάστησε τη βλάβη του δημοτικού δικτύου υδροδότησης της Μάνδρας και στα μέσα της εβδομάδας αναμένονται τα αποτελέσματα της ανάλυσης επί της χημικής σύστασης του νερού και της καταλληλότητας ή μη προς πόση. Επίσης, έχει αποκατασταθεί σχεδόν η ηλεκτροδότηση πλην κάποιων απομακρυσμένων σημείων τα οποία σύντομα «θα συνδεθούν».

0 Σχόλια