Έχει αρχίσει και χάνει την ψυχραιμία του ο Σουλτάνος προβαίνοντας σε πολύ σοβαρές προκλήσεις, που πλέον δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα, αλλά και επεκτείνονται και παγκοσμίως. Η συνεργασία του με το Ισλαμικό Χαλιφάτο και το γεγονός ότι έως τώρα είχε στο πλευρό του σύσσωμο τον αμερικανοσιωνισμό τον έχει κάνει να νομίζει ότι είναι πραγματικά σουλτάνος και βρίσκεται σε παροξυσμό.
Ύστερα από την αναγνώριση των Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Γερμανική Κάτω Βουλή, ο Ερντογάν προέβη σε προκλητικές και απειλητικές δηλώσεις, κάνοντας λόγο για απόφαση άνευ σημασίας και εμμέσως απείλησε την Γερμανία με τα 3 εκ. τούρκων που ζουν εντός του εδάφους της, ενώ έκανε λόγο για απόφαση που ελήφθη κατόπιν «συνωμοσίας κατά της τουρκίας».
Εν τέλει με απόφασή του, η οποία δημοσιοποιήθηκε από την εφημερίδα "Daily Sabah" η Αγία Σοφία θα μετατραπεί σε τζαμί για 30 ημέρες, από τις 6 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου και το κρατικό κανάλι θα αναμεταδίδει από το κόσμημα της Ορθοδοξίας το πρόγραμμα sahur, δηλαδή την πρωινή προσευχή πριν από τη νηστεία.
Είναι βέβαιο πως οι κινήσεις Ερντογάν δεν θα του βγουν σε καλό, αφού όσο και οι αμερικανοί να θέλουν να σταθούν στο πλευρό του, οι πιέσεις στο εσωτερικό της αμερικανικής κυβερνήσεως από ομάδες Ορθοδόξων που δεν θα ανεχτούν αυτή την προσβολή, θα δυσχεράνουν την θέση του «σουλτάνου».
Έχει άραγε την πυγμή η Ελληνική Κυβέρνηση να εκμετάλλευτει την ευνοϊκή συγκυρία ή μήπως τώρα τεχνηέντως θα επιχειρήσει να ρίξει τους τόνους για να γλιτώσει τον Ερντογάν και την τουρκία;


0 Σχόλια