Η Ρωσία ετοιμάζει "ασύμμετρη" απάντηση στην αύξηση των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, και ιδίως στην στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ κοντά στα ρωσικά σύνορα δήλωσε ο πρέσβης της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, Αλεξάντερ Γκρούσκο στην εφημερίδα Известия (Izvestia) Πέμπτη.

"Φυσικά, η απάντησή μας θα είναι εντελώς ασύμμετρη. Θα επιλεγεί για να ταιριάζει με τις ιδέες μας σχετικά με το βαθμό της στρατιωτικής απειλής, για να είναι πιο αποτελεσματική και όχι υπερβολικά δαπανηρή", δήλωσε ο Αλεξάντρ Γκρούσκο.
"Βλέπουμε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να αυξάνουν τη στρατιωτική παρουσία τους στην Ευρώπη, με έμφαση στο ανατολικό μέτωπο ... Δεν είμαστε παθητικοί παρατηρητές. Εφαρμόζουμε με συνέπεια όλα αυτά τα στρατιωτικά μέτρα που είναι αναγκαία για την αντιστάθμιση αυτής της εντελώς αδικαιολόγητης αύξησης της στρατιωτικής παρουσίας, " τόνισε.

Ο Γκρούσκο πρόσθεσε στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Известия (Izvestia) ότι η Ρωσία θεωρεί την περιστροφή στρατευμάτων παραβίαση της συμφωνίας του 1990 μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ να μην αναπτύξει πρόσθετες μάχιμες δυνάμεις στην Ανατολική Ευρώπη.

"Έχουμε πει πάνω από μία φορά ότι μια αόριστη περιστροφή δεν είναι διαφορετική από μια μόνιμη εγκατάσταση", δήλωσε ο Γκρούσκο.

Ο κ. Γκρούσκο ίσως να έχει δίκαιο αλλά αξίζει να σημειώσουμε οτι το ΝΑΤΟ μετα την προσάρτηση της Κριμαίας απο την Ρωσία αντιμετωπίζει μια σοβαρή πρόκληση απο την Ρωσία. Όπως δήλωσε ο Στρατηγός Μπέν Χότζες σε συνέντευξη του στο DefenceMatters.org "o βασικός σκοπός τακτικής υβριδικού πολέμου της Ρωσίας είναι να δημιουργηθεί ασάφεια. Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν αυτη την τακτική για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ειτε την χρησιμοποιούν για παραπληροφόρηση, παραπλάνηση, ειτε τοποθετούν δικους τους ανθρωπους σε πληθυσμιακές ομάδες, ο σκοπός ειναι για να ρίξουν κυβερνήσεις".

Επιπλέον όπως δήλωσε και ο πρώην Επικεφαλής του ΝΑΤΟ στην Μόσχα Robert Pszczel "ένας από τους δημοφιλέστερους μύθους είναι ότι το ΝΑΤΟ προσπαθεί να περικυκλώσει τη Ρωσία. Τα Ρωσικά σύνορα είναι 20,000 χιλιόμετρα τα σύνορα από κοινού με το ΝΑΤΟ είναι μόνο 1,200 χιλιόμετρα. Μπορείτε να μου πείτε σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, της γεωγραφίας, της γεωμετρίας πώς γίνεται αυτό;"

ΠΗΓΗ 

0 Σχόλια