Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ρούντι Τζουλιάνι προέβη σε μια καταγγελία-σοκ, για την Χίλαρι Κλίντον, κατηγορώντας την υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών, ότι ευθύνεται έμμεσα για την εμφάνιση του Ισλαμικού Κράτους.
Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο FOX, ο Τζουλιάνι υποστήριξε ότι η Κλίντον «συνέβαλε στην δημιουργία του ISIS» και ότι «μπορεί να θεωρείται ιδρυτικό μέλος του ισλαμικού κράτους».
Ο Τζουλιάνι συνέχισε την επίθεσή του στην Χίλαρι, λέγοντας ότι «για να καταπολεμηθεί το ISIS θα απαιτούσε η κυβέρνηση να ενώσει όλες τις δυνάμεις για να το αντιμετωπίσει. Η Χίλαρι είχε την ευκαιρία αυτή και δεν έκανε τίποτα».
Σε ερώτηση για το πως ακριβώς η Κλίντον συνέβαλε στη δημιουργία του ISIS, ο πρώην Δήμαρχος της Νέας Υόρκης υποστήριξε ότι εκείνη «ήταν μέρος μιας κυβέρνησης που άφησε το Ιράκ να το κυβερνά ο Μαλίκι, αναγκάζοντας τους Σιίτες να επιλέξουν και δεν παρενέβη στον πόλεμο στην Συρία όταν ήταν ακόμη καιρός».
Αυτά τα δυο γεγονότα στα οποία η Κλίντον είχε καθοριστικό ρόλο, ήταν και οι κύριες αιτίες κατά την άποψη του Τζουλιάνι για τη δημιουργία του χαλιφάτου. Σε επισήμανση ότι αυτές οι αποφάσεις δεν ήταν άμεση αρμοδιότητα της Secretary of State, θέση που κατείχε η Κλίντον στην κυβέρνηση Ομπάμα, και ότι αυτές αποτελούν κοινές πολιτικές που δεν θα μπορούσε από μόνη της να αλλάξει, ο Τζουλιάνι τόνισε, ότι «αυτό θα προσπαθούσε να κάνει ο κάθε πατριώτης».
SKAI.gr

0 Σχόλια