Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016

Δύο αδέρφια ελληνικής καταγωγής, θύματα στο μακελειό των Βρυξελλών

Posted by Θεοφύλακτος Ακρίτας  |  at  12:17 μ.μ. No comments

Η Σάσα και ο Αλεξάντερ Πιντσόφσκι, αδέρφια ελληνικής και ολλανδικής καταγωγής, είναι ανάμεσα στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, την Τρίτη 22 Μαρτίου. Συνολικά, 31 αθώοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο και το σταθμό του μετρό "Μάαλμπεκ".
Τα δύο αδέρφια επρόκειτο να “πετάξουν” για της ΗΠΑ και σύμφωνα με το Sky News, η οικογένεια επιβεβαίωσε ότι οι βελγικές αρχές ταυτοποίησαν τις σορούς τους. 


Είναι χαρακτηριστικό, ότι τη στιγμή της έκρηξης, η Σάσα και ο Αλεξάντερ μιλούσαν με τη μητέρα τους στο τηλέφωνο, όταν ξαφνικά... κόπηκε η γραμμή και έκτοτε δεν είχαν δώσει σημεία ζωής.
Ο πρώτος που έμαθε τα τραγικά νέα ήταν ο δήμαρχος του Λάνακεν Marino Keulen, ο οποίος ενημέρωσε την οικογένεια. Οι δυο νέοι φαίνεται πως βρίσκονταν πολύ κοντά στον έναν από τους καμικάζι αυτοκτονίας όταν εκείνος πυροδότησε τα εκρηκτικά.
Την ίδια ώρα, η εφημερίδα Le Soir δημοσιεύει τα ονόματα και τις φωτογραφίας ακόμη τριών Βέλγων που έχασαν τη ζωή τους στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών Ζάβεντεμ. Ο Bart Migom βρισκόταν το μοιραίο πρωινό στο αεροδρόμιο για να πάρει το αεροπλάνο για τις ΗΠΑ. Την ώρα της επίθεσης βρισκόταν στο γκισέ της American Airlines και το θάνατό του επιβεβαίωσε ο πατέρας του.
Ο 21χρονος Bart θα ταξίδευε στις ΗΠΑ για τις μέρες του Καθολικού Πάσχα για να βρει εκεί τη φίλη του την Έμιλυ. Όταν έμαθε για την τρομοκρατική επίθεση, η Έμιλυ έκανε έκκληση για πληροφορίες μέσω του CNN, ενώ οι γονείς του ειδοποίησαν τα νοσοκομεία της πόλης για να τον βρουν. Συγκεντρώθηκαν δείγματα DNA από το δωμάτιό του κι έτσι έφτασαν οι αρχές στην ταυτοποίηση της σορού του.

Θέματα:
Η Ελλάδα μέσα στους Αιώνες:

"Ήγγικεν η ώρα, ω Έλληνες, της ελευθερώσεως της πατρίδος μας! Το τέλος των τυράννων είναι αδελφοί μου πασίδηλον.".

Λάβε Ενημερώσεις

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ:

Σχετικά Άρθρα

0 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top