Ανθρωποκυνηγητό είχαν εξαπολύσει από την πρώτη στιγμή οι βελγικές αρχές για την σύλληψη του τρίτου άνδρα της φωτογραφίας - ντοκουμέντο από το αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ πριν την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες. Ο άνδρας που φορούσε καπέλο και στην φωτογραφία απεικονίζονταν με τους δύο αδερφούς βομβιστές αυτοκτονίας, ήταν ο νούμερο ένα στόχος, ωστόσο δεν υπήρχε επίσημη ενημέρωση για την ταυτότητά του. Τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Την ώρα που οι βελγικές τις αστυνομικές αρχές πέφτουν από την μία γκάφα στην... άλλη και μετά στην επόμενη, βελγικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως ο Φεϊσάλ Σεφού φέρεται να είναι ο άνθρωπος με το καπέλο που έλαβε μέρος στην τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και στη συνέχεια διέφυγε.
Όπως μεταδίδει παράλληλα και η Daily Mail, η βελγική εισαγγελία έχει συλλάβει έναν νέο ύποπτο για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τον αναγνώρισε ο οδηγός του ταξί που τον μετέφερε στο αεροδρόμιο, μαζί με τους δύο βομβιστές αυτοκτονίας.
Το δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας τονίζει πως ο Φεϊσάλ Σεφού ήταν ένας από τους έξι ανθρώπους που συνέλαβαν οι βελγικές αρχές, κατά την τεράστια επιχείρηση που έκαναν το βράδυ της Πέμπτης.
Δείτε την φωτογραφία του

Ακόμη υπογραμμίζεται πως ο άνδρας αντιμετωπίζει κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική ομάδα, τρομοκρατικές ενέργειες και απόπειρα τρομοκρατικών ενεργειών.

Παράλληλα, οι βέλγικες Αρχές διέψευσαν και ένα δημοσίευμα βελγικής εφημερίδας που αναφερόταν στη δολοφονία ενός ιδιωτικού φρουρού βελγικού πυρηνικού εργοστασίου και στην κλοπή της κάρτας εισόδου του στο εργοστασίο.
Το περιστατικό έγινε το βράδυ της Πέμπτης στην περιφέρεια του Σαρλερουά. Ένας φρουρός ασφαλείας πυροβολήθηκε νωρίς το απόγευμα, με το δημοσίευμα να αναφέρει πως η κάρτα ασφαλείας που κλάπηκε του έδινε πρόσβαση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις!Την είδηση μετέδωσε το βελγικό dhnet.be και προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. Τίποτα δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο σχετικά με τις προθέσεις των τζιχαντιστών για μία "πυρηνική" επίθεση, ωστόσο όσο συνεχίζονται παρόμοιες αποκαλύψεις, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Άμεσα ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα για την απενεργοποίηση της συγκεκριμένης κάρτας εισόδου, με τα ερωτήματα για τα κίνητρα της δολοφονίας να είναι αμέτρητα.
Οι βελγικές πάντως διέψευσαν το δημοσίευμα όσον αφορά στην κλοπή της κάρτας εισόδου του στο εργοστασίο. "Η κάρτα δεν εκλάπη" ανέφεραν οι Αρχές.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ-ΠΗΓΗ

0 Σχόλια