Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016

Η ιστορική Πόλη της Παλμύρα μετά από 1 χρόνο στα χέρια του Συριακού Στρατού με τη βοήθεια της Ρωσικής Αεροπορίας.

Posted by Θεοφύλακτος Ακρίτας  |  at  11:35 π.μ. No comments

Στα χέρια τους πήρα ξανά οι κυβερνητικές δυνάμεις την ιστορική πόλη της Παλμύρα, την οποία είχε καταλάβει το ISIS τον Μάιο του 2015.
Η συριακή δημόσια τηλεόραση μετέδωσε, εχθές, πως οι κυβερνητικές δυνάμεις και ο στρατός με τη βοήθεια της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας ανακατέλαβαν την πόλη.
pa2
Η κίνηση αυτή αποτελεί ένα στρατηγικό πλήγμα για την τρομοκρατική ομάδα.
«Οι ένοπλες δυνάμεις μας, σε συντονισμό με τις λαϊκές ένοπλες δυνάμεις, έχουν πάρει τον έλεγχο της αρχαίας ακρόπολης Παλμύρας, προκαλώντας πολλές απώλειες στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους», τονίζουν τα συριακά κρατικά μέσα.
Οι πρώτες φωτογραφίες παρουσιάζουν στρατιώτες να βρίσκονται στην ιστορική πόλη της Συρίας, αποκαλύπτοντας τα μνημεία που κατέστρεψε το Ισλαμικό Κράτος.
pa3 pa4
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η μη κυβερνητική οργάνωση που καταγράφει τις εξελίξεις στον πόλεμο στη Συρία μέσω δικτύου πηγών, σημείωσε πως ακόμη γίνονται μάχες έξω από την πόλη.
Το Ισλαμικό Κράτος κατέστρεψε την αρχαία πόλη, η οποία ήταν μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, με τον διευθυντή Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Συρίας Μααμούν Αμπντελκαρίμ να δηλώνει πως οι ναοί θα ανοικοδομηθούν.
pa5 pa6 pa7 pa8 pa9 pa11 pa12
«Είμαι τόσο ευχαριστημένος που η απελευθέρωση πλησιάζει… που αυτός ο εφιάλτης τελειώνει προτού να είναι πολύ αργά, δηλαδή που αποφεύγουμε μια πλήρη καταστροφή της αρχαίας πόλης», είχε πει.
Την Παρασκευή, το NBC ανέφερε πως οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις σκότωσαν το «Νο 2» του ISIS, Haji Iman, ο οποίος εθεωρείτο το δεξί χέρι του Omar al-Baghdadi, αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους.

Η Ελλάδα μέσα στους Αιώνες:

"Ήγγικεν η ώρα, ω Έλληνες, της ελευθερώσεως της πατρίδος μας! Το τέλος των τυράννων είναι αδελφοί μου πασίδηλον.".

Λάβε Ενημερώσεις

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ:

Σχετικά Άρθρα

0 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top