Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015

Τραμπ: Καλύτερα αν Σαντάμ και Καντάφι κυβερνούσαν ακόμα,«Κοιτάξτε η Λιβύη, κοιτάξτε το Ιράκ. Το Ιράκ δεν είχε τρομοκράτες σήμερα μοιάζει με το Χάρβαρντ της τρομοκρατίας

Posted by Θεοφύλακτος Ακρίτας  |  at  10:22 μ.μ. No comments

 Σήμερα η Λιβύη, ούτε που την ξέρει κανένας», δήλωσε ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

Ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος αν αιμοσταγείς δικτάτορες όπως ο Σαντάμ Χουσέιν και ο Μουάμαρ Καντάφι βρίσκονταν ακόμη στην εξουσία, τάδε έφη Ντόναλντ Τραμπ.

«100%», απάντησε ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ όταν ρωτήθηκε σχετικά σε συνέντευξή του στο CNN που προβλήθηκε σήμερα Κυριακή.

Ο δισεκατομμυριούχος απάντησε ότι το Ιράκ και η Λιβύη θα ήταν λιγότερο διαιρεμένες και θα συνέβαλαν στη προώθηση μεγαλύτερης σταθερότητας στη Μέση Ανατολή αν οι δύο δικτάτορες – Χουσέιν και Καντάφι αντίστοιχα – δεν είχαν εκδιωχθεί δια της βίας από την εξουσία.

Ο Σαντάμ Χουσέιν ανατράπηκε έπειτα από την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ το 2003 και ο Καντάφι έπειτα από τον αιματηρό εμφύλιο το 2011, που οδήγησε τελικά στην υπό το ΝΑΤΟ στρατιωτική επέμβαση.

«Εννοώ, κοιτάξτε τη Λιβύη, κοιτάξτε το Ιράκ. Το Ιράκ δεν είχε τρομοκράτες. Εκείνος [ο Χουσέιν] σκότωνε άμεσα τους τρομοκράτες και σήμερα μοιάζει με το Χάρβαρντ της τρομοκρατίας. Αν δείτε το Ιράκ πριν από χρόνια, δεν λέω ότι ήταν καλός τύπος, φρικτός ήταν, αλλά [η χώρα] ήταν πολύ καλύτερη σε σχέση με σήμερα. Σήμερα το Ιράκ είναι ένα πεδίο εκπαίδευσης τρομοκρατών.

»Σήμερα η Λιβύη, ούτε που την ξέρει κανένας, ειλικρινά δεν υπάρχει Ιράκ και δεν υπάρχει Λιβύη. Έχουν διαλυθεί τα πάντα. Δεν υπάρχει έλεγχος. Κανένας δεν γνωρίζει τι γίνεται εκεί», είπε.

Τόσο ο Καντάφι όσο και ο Χουσέιν διέπραξαν θηριωδίες εις βάρος των λαών τους και συγκαταλέγονται σε εκείνους που έχουν διαπράξει τις περισσότερες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως.

Ωστόσο, ο Τραμπ είπε ότι οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξακολουθούν να διαπράττονται στη Λιβύη και στο Ιράκ, υποστηρίζοντας ότι «είναι χειρότερες από ποτέ».

«Αποκεφαλίζουν και πνίγουν ανθρώπους. Σήμερα είναι πολύ χειρότερα από τότε, υπό τον Σαντάμ Χουσέιν ή τον Καντάφι», είπε.
Πηγή: http://www.skai.gr

Θέματα:
Η Ελλάδα μέσα στους Αιώνες:

"Ήγγικεν η ώρα, ω Έλληνες, της ελευθερώσεως της πατρίδος μας! Το τέλος των τυράννων είναι αδελφοί μου πασίδηλον.".

Λάβε Ενημερώσεις

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ:

Σχετικά Άρθρα

0 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top