Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015

Ήθελαν να φτιάξουν τζαμί για 11.000 άτομα! - Το Λονδίνο είπε όχι

Posted by Θεοφύλακτος Ακρίτας  |  at  11:15 μ.μ. No comments

Στις... καλένδες μπαίνουν τα σχέδια της βρετανικής μουσουλμανικής κοινότητας για την κατασκευή του μεγαλύτερου τζαμιού στον κόσμο, στο ανατολικό Λονδίνο, καθώς η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα που είχε κατατεθεί, με τον Γραμματέα Κοινοτήτων, Γκρεγκ Κλαρκ να δηλώνει ότι είναι η τελική και οριστική απόφαση.
Η μουσουλμανική κοινότητα στην Αγγλία είχε σχεδιάσει ένα υπερ-τζαμί, το οποίο θα μπορούσε να φιλοξενήσει περισσότερους από 11.000 πιστούς, προβλέποντας την κατασκευή ξενώνων και μεγάλων χώρων, στους οποίους θα μπορούσαν να ασκήσουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Βάσει του σχεδιασμού, το τζαμί θα καταλάμβανε μία έκταση ίση με το Ολυμπιακό Πάρκο, ενώ θα ήταν τρεις φορές μεγαλύτερο από τον Καθεδρικό Ναό του Σεντ Πολ.
Το θέμα της κατασκευής ενός μεγάλου τζαμιού στο Λονδίνο ξεκίνησε να συζητείται πριν από 13 χρόνια και το 2012 πήρε την πρώτη αρνητική απάντηση από το Συμβούλιο. Η μουσουλμανική κοινότητα επανήλθε με νέο αίτημα το καλοκαίρι, για να λάβει την οριστική, πλέον, απάντηση του Γκρεγκ Κλαρκ, ο οποίος μπλόκαρε οριστικά τα σχέδια.
Οι μουσουλμάνοι της περιοχής έχουν στη διάθεσή τους έναν χώρο για 2.500 προσκυνητές, ο οποίος παραμένει ανοικτός παρά την απόφαση του συμβουλίου, το 2013, να κλείσει.

 Πηγή

Θέματα:
Η Ελλάδα μέσα στους Αιώνες:

"Ήγγικεν η ώρα, ω Έλληνες, της ελευθερώσεως της πατρίδος μας! Το τέλος των τυράννων είναι αδελφοί μου πασίδηλον.".

Λάβε Ενημερώσεις

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ:

Σχετικά Άρθρα

0 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top