Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015

Από το κομποσκοίνι στο smartphone: Το Άγιο Όρος απέκτησε το δικό του app

Posted by Θεοφύλακτος Ακρίτας  |  at  8:12 π.μ. No comments

«Ευλογία» Θεού για τους χιλιάδες προσκυνητές και τους μοναχούς του Αγίου Όρους ή… σατανικό σχέδιο που μπάζει δυνάμεις του Σκότους στο περιβόλι της Παναγιάς από την πίσω πόρτα και με Δούρειο Ίππο τις νέες τεχνολογίες;
Το ερώτημα, Θεός να το κάνει τέτοιο, προφανώς και δεν χωράει σοβαρή συζήτηση. Όχι τουλάχιστον για τη συντριπτική πλειονότητα των πιστών, οι οποίοι είναι λογικοί, ψύχραιμοι και απαλλαγμένοι από το φανατισμό, όπως διδάσκει και η Ορθοδοξία.
Μα, έλα που εσχάτως απασχολεί το δημόσιο, διαδικτυακό, διάλογο –αν κι ευτυχώς σε πολύ περιορισμένη, ακόμη, κλίμακα- με υπαιτιότητα διαφόρων… Μουτζαχεντίν του ορθόδοξου δόγματος!
Την ευκαιρία για να εξυφανθούν σενάρια συνωμοσίας σε βάρος του διαχρονικού αυτού «λίκνου» της Ορθοδοξίας, την έδωσε μια τεχνολογική εφαρμογή (application) για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smartophone) που ανάπτυξε και παρέχει δωρεάν η εταιρεία AST SA από τη Θεσσαλονίκη.
Ήδη μάλιστα, όπως πληροφορείται το WE του News247.gr στις λίγες εβδομάδες που είναι διαθέσιμη η εφαρμογή αυτή, την έχουν «κατεβάσει» περίπου 10.000 χρήστες και η αλήθεια είναι, για να είμαστε απόλυτα ακριβείς, πως τα περισσότερα σχόλια, σε συντριπτικό βαθμό όσων την χρησιμοποίησαν είναι από θετικά, έως πολύ θερμά. Αναφορές του τύπου «Είναι κάτι που έλειπε. Ο Θεός μαζί σας. Εξαιρετικό. Ας είναι ευλογημένο. Τέλειο. Θερμά συγχαρητήρια, πολύ καλή εφαρμογή. Κύριε Δόξα σοι Πρεσβείες των Αγίων, για όλο τον κόσμο, Αμήν» είναι ενδεικτικές της ενθουσιώδους υποδοχής που υπήρξε από το κοινό.
«Κρίμα σε αυτούς…»
Ωστόσο, υπάρχει και μια πολύ ισχνή μειονότητα, όπως αλιεύσαμε στο διαδίκτυο, που δεν είδε, αυτό το τεχνολογικό εργαλείο, με καλό μάτι και επιτέθηκε εναντίον των Αγιορειτών σε σημείο ώστε να γραφεί επί λέξει «κρίμα σε αυτούς που δέχτηκαν να βάλουν το 666 και επίσημα στο Άγιο Όρος».
«Οτιδήποτε αφορά στην θρησκεία πολλές φορές έχουμε παρατηρήσει ότι προκαλεί κι εκδηλώσεις φανατικών. Πόσω μάλλον που σε αυτή την περίπτωση εμπλέκεται και το όνομα του Αγίου Όρους. Όλα τα δόγματα έχουν ψύχραιμους, λογικούς, αλλά και φανατικούς», σχολιάζει σχετικά ο κ. Γιάννης Θεοδωράκης, διευθυντής της εταιρείας που ανέπτυξε την εφαρμογή. Ο συνομιλητής μας μάλιστα εκφράζει τη βεβαιότητα ότι οι περισσότεροι από αυτούς που κάνουν τέτοιου είδους σχόλια δεν έχουν ψάξει καν να δουν ότι δεν είναι μια εφαρμογή του Αγίου Όρους ή της Επιστασίας του, αλλά ότι την έχει φτιάξει μια εταιρεία, με σκοπό να καλύψει ένα κενό ενημέρωσης που αντιμετωπίζουν όσοι θέλουν να επισκεφτούν το χώρο και όσοι διαμένουν εκεί.
«Το να υποστηρίζουν ότι εισήλθε το 666 στο Άγιο Όρος επειδή δημιουργήθηκε μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα νομίζω ότι δεν χωράει σοβαρή κριτική. Με το ίδιο σκεπτικό τότε, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν ούτε αυτοκίνητα στο Όρος, ούτε ένα σωρό άλλες συσκευές, ενώ και για τη θέρμανσή τους οι Μοναχοί, αντί για σόμπες θα έπρεπε να ανάβουν φωτιές. Όλα τα πράγματα νομίζω ότι πάνε μπροστά. Κάποιοι άνθρωποι απλώς είναι κολλημένοι στα παλιά», τονίζει ο ίδιος και σημειώνει «ότι στο διαδίκτυο θα βρεις πέρα από αιρετικούς ή περίεργους ανθρώπους και άλλους που απλώς το μόνο που θέλουν είναι να «τρολάρουν».
Πηγή: News247.gr

Θέματα:
Η Ελλάδα μέσα στους Αιώνες:

"Ήγγικεν η ώρα, ω Έλληνες, της ελευθερώσεως της πατρίδος μας! Το τέλος των τυράννων είναι αδελφοί μου πασίδηλον.".

Λάβε Ενημερώσεις

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ:

Σχετικά Άρθρα

0 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top