Απόρρητο έγγραφο Έλληνα πρεσβευτή στην αμερικανική πρωτεύουσα ήρθε στο φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτοντας τόσο τον ρόλο του Τσίπρα ως μαριονέτα των αμερικανών, όσο και των ρόλο των αμερικανών στην πρόσδεση της Πατρίδος μας στα δεσμά του μνημονίου και των διεθνών τοκογλύφων.
Όπως φαίνεται από το τηλεγράφημα, που δημοσιεύτηκε σήμερα, οι αμερικανοί βρίσκονταν πίσω από κάθε κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης και τελικώς οδήγησε στην υπογραφή του τρίτου, αριστερού, μνημονίου. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται τα ταξίδια Τσίπρα στη Μόσχα και οι δήθεν απειλές για αλλαγή γεωπολιτικού προσανατολισμού ήταν μέσα στα σχέδια και έπειτα από εντολή των αμερικανών. Το ίδιο ίσχυσε και για την ρητορική στροφή Τσίπρα, ο οποίος σταμάτησε να επιτίθεται ενάντια στη Γερμανία.
Το τηλεγράφημα αναφέρει ότι «η αμερικανική πλευρά αναμένει βήματα της ελληνικής πλευράς, επί τη βάσει των ήδη συμπεφωνημένων». Ποια ήταν αυτά που είχαν συμφωνηθεί μεταξύ Τσίπρα και αμερικανών; Ιδού:
α) «να αποφύγει να αντιπαραταχθεί μετωπικά με το Βερολίνο (βλ. λεκτικές επιθέσεις, καμπάνια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης)»
β) «η δημιουργία ευρύτερων συμμαχιών με λοιπές ευρωπαϊκές χώρες, ήτοι Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία, οι οποίες έπρεπε να πειστούν για την αποφασιστικότητα της Αθήνας να προχωρήσει στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου με τη σειρά τους να προσφέρουν τη στήριξή τους έναντι της Γερμανίας».
γ) «η στρατηγική της Ουάσιγκτον είχε δύο πτυχές: την ανάδειξη της σημασίας του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας και τις συνεχείς αναφορές περί αναπροσαρμογής του χρέους»
Ο πρέσβης πέραν των παραπάνω, λέει ότι η εμπλοκή των ΗΠΑ ξεπέρασε το πλαίσιο της απλής συνεργασίας, αφού ενεπλάκησαν, πέραν του Λευκού Οίκου, υψηλόβαθμα στελέχη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, κορυφαία στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και παράγοντες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Αυτό αποδεικνύει πολλά από τα όσα έλεγε εδώ και καιρό η Χρυσή Αυγή. Κατά πρώτον αποδεικνύεται περίτρανα πως ο Τσίπρας λειτούργησε ως μαριονέτα των αμερικανών, προωθώντας τα συμφέροντά τους εντός της Ευρωζώνης. Κατά δεύτερον αποδεικνύεται ότι περίπτωση GRexit ουδέποτε υπήρξε. Πρώτον διότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το καταστατικό της Ε.Ε. και δεύτερον επειδή οι αμερικανοί ήταν έτοιμοι να δώσουν τα πάντα προκειμένου να αποφευχθεί αυτό το σενάριο. Όπως ρητά δήλωσε η άλλη αμερικανική μαριονέτα, ο Τούσκ, πριν την άτακτη υποχώρηση Τσίπρα: «Για 2,5 δισ. κινδυνεύει να καταστραφεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα».
Ο Τσίπρας, λοιπόν, ενώ θα μπορούσε να πιέσει τους αμερικανούς για την επίτευξη μίας λύσης πραγματικά αποδοτικής για την Πατρίδα μας, επέλεξε να τους ικανοποιήσει στα πάντα, υπογράφοντας ένα νέο μνημόνιο. Οι αμερικανοί ήθελαν το μνημόνιο γιατί θεωρούν ότι δεν έχει έρθει η ώρα να έρθουν σε ανοιχτή ρήξη με τους γερμανούς, αφού και αυτοί με την σειρά τους εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους.
Γι’ αυτό κιόλας ο Τσίπρας πήγε απευθείας στις ΗΠΑ, αμέσως μετά την εκλογή του. Για να λάβει τα συγχαρητήρια από τους διεθνείς τοκογλύφους και τον εκεί εκπρόσωπό τους, Ομπάμα. Να λάβει συγχαρητήρια για την υπογραφή ενός μνημονίου, το οποίο θα επισπεύσει την καταστροφή της χώρας και την φτωχοποίηση του Ελληνικού Λαού.
ΠΗΓΗ

0 Σχόλια