Ηχηρό χαστούκι σε κυβέρνηση, κόμματα του αντισυνταγματικού τόξου και βεβαίως προς τους λακέδες της δημοσιογραφίας, αποτελεί η δραματική αναφορά της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορείας Δωδεκανήσου προς την αρμόδια Εισαγγελία, με την οποία προειδοποιούν πως μόνο από θαύμα δεν έχουμε ακόμη θρηνήσει ζωές, θαύμα το οποίο όμως δεν θα διαρκέσει επ' αόριστον!
Στην αναφορά επισημαίνεται ότι «θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας υποβάλουμε την παρούσα, ζητώντας από την Ελληνική Δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα ώστε αφενός μεν να αποτρέψει την άμεση και ευθεία απειλή για τα νόμιμα δικαιώματα της ζωής, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της υγείας ημών των αστυνομικών και των λοιπών πολιτών της Κω, που συνεπάγεται η τραγική κατάσταση που επικρατεί στην Κω το χρονικό διάστημα των τελευταίων μηνών λόγω της αθρόας προσέλευσης παράτυπων μεταναστών και της αδυναμίας των κρατικών υπηρεσιών να ανταποκριθούν στην ταχεία διεκπεραίωση των απαραίτητων διαδικασιών, ώστε να απομακρυνθούν από την Κω, που έχουν ως συνέπεια ολόκληρη η πόλη της Κω (και οσονούπω και ολόκληρο το νησί) να έχουν κατακλυσθεί από χιλιάδες παράτυπους μετανάστες».
Και συνεχίζει: «όλο και πιο συχνά εκδηλώνονται φαινόμενα αντικοινωνικών συμπεριφορών που αποδίδονται σε μετανάστες και, δυστυχώς, όλα δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου να προκληθεί κάποιο σοβαρό περιστατικό που θα κλονίσει τις εύθραυστες κοινωνικές ισορροπίες μεταξύ του τοπικού πληθυσμού (που μέχρι τώρα συμπεριφέρεται απολύτως φιλόξενα) και των μεταναστών και, φυσικά, θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τον τουρισμό της Κω. Δυστυχώς βρισκόμαστε ένα βήμα πριν να βιώσουμε περιστατικά κινδύνου ανθρώπινης ζωής, σοβαρών σωματικών βλαβών, εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ζωής, κατά της περιουσίας και πάσης φύσεως άλλων εγκλημάτων».
Έργα και Ημέρες «κατατρεγμένων προσφύγων»
Η αναφορά περιλαμβάνει και συγκεκριμένα περιστατικά, τα οποία και καταδεικνύουν το μέγεθος της απειλής: «Περί την 10:00'  ώρα της σήμερον τέσσερις Αστυνομικοί προσκολλημένοι στην Β' Δ/νση Αστ/μίας Δωδ/σου  από την Δ/νση Αλλοδαπών Αττικής μετέβησαν στο Δημοτικό Στάδιο «Ανταγόρας»  (στην ενταύθα Βασ. Γεωργίου) προκειμένου να ξεκινήσουν την διαδικασία ταυτοποίησης των παράτυπων αλλοδαπών που στεγάστηκαν σήμερα (11-08-2015) εκεί για διαμονή και διεκπεραίωση των εγγράφων τους. Στον χώρο βρισκόντουσαν κατ' εκτίμηση δύο χιλιάδες (2.000) άτομα οι οποίοι όταν οι τέσσερις Αστυνομικοί εισήλθαν στο γραφείο του γηπέδου για να ξεκινήσουν τις διαδικασίες ταυτοποίησης, το μεγαλύτερο μέρος των αλλοδαπών τους απέκλεισε εντός του γραφείου διαμαρτυρόμενοι για γρηγορότερη διαδικασία χορήγησης του προσωρινού Υπηρεσιακού Σημειώματος. Οι εν λόγω Αστυνομικοί επικοινώνησαν τηλεφωνικά με το Αστυνομικό Τμήμα Κω για να ζητήσουν βοήθεια και τρεις Αστυνομικοί του Α.Τ.Κω μετέβησαν εκεί με αποτέλεσμα όμως να εγκλωβιστούν και αυτοί και να μην μπορούν να αποχωρήσουν. Τότε με τη σειρά τους επικοινώνησαν τηλεφωνικά με το Α.Τ.Κω και κάλεσαν εκ νέου σε βοήθεια. Άμεσα οχτώ Αστυνομικοί του Τ.Α. Κω και του Α.Τ. Κω μετέβησαν στο Γήπεδο και μετά από πολύωρη προσπάθεια κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τους επτά συναδέλφους μας. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας αυτής οι αλλοδαποί ενεργώντας ως ομάδα και οργανωμένα έσπασαν παράθυρα, σωλήνες οικοδομικά υλικά (τούβλα, τσιμέντα), τα οποία έριχναν κατά των συναδέλφων απειλώντας ουσιαστικά τη ζωή τους. Κατά τα επεισόδια άγνωστοι αλλοδαποί αφαίρεσαν από τους αστυνομικούς προσωπικά είδη (ρολόι χειρός και γυαλιά ηλίου). Επίσης οι συνάδελφοι αστυνομικοί κατά την άτακτη αποχώρηση τους δεν κατέστη δυνατό να πάρουν τον υπηρεσιακό υλικοτεχνικό εξοπλισμό (ηλεκτρονικούς υπολογιστές κ.λπ.) καθώς απεχώρησαν άρον - άρον από το σημείο καταδιωκόμενοι από το μεγαλύτερο μέρος των δύο χιλιάδων (2.000) μεταναστών, με σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή τους»!
Η γεμάτη απόγνωση αναφορά των αστυνομικών υπαλλήλων στην Κω, καταλήγει με την αγωνιώδη έκκληση:

«Για τους λόγους αυτούς σας γνωστοποιούμε τα ανωτέρω και ζητούμε να παρέμβετε άμεσα και να λάβετε τα απαιτούμενα μέτρα για την αποκατάσταση της στοιχειώδους ομαλότητας, ώστε να είμαστε σε θέση να εκτελέσουμε σε συνθήκες αξιοπρέπειας και στοιχειώδους τάξης, τις υπηρεσιακές υποχρεώσεις μας, άλλως αδυνατούμε να εξασφαλίσουμε τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις που επιβάλει ο ρόλος μας ως οργάνων μιας δημοκρατικής και πολιτισμένης κοινωνίας εν έτει 2015. Τέλος παρακαλούμε να διερευνήσετε αν από τα προαναφερόμενα συντρέχουν προϋποθέσεις αυτεπαγγέλτως διωκόμενων ποινικών αδικημάτων προκειμένου να διαφυλαχθεί η δημόσια τάξη και ασφάλεια».
Πηγή

0 Σχόλια