Στην εισαγγελία Πειραιά υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οδηγήθηκαν το πρωί οι επτά Γεωργιανοί που συνελήφθησαν για την υπόθεση της ληστείας σε κατοικία στην Ύδρα που είχε ως αποτέλεσμα, ένας 67χρονος ιδιοκτήτης ταβέρνας να χάσει τη ζωή του με βασανιστικό τρόπο.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η κατηγορία που βαρύνει τους συλληφθέντες οι οποίοι πήραν προθεσμία για να απολογηθούν σε δύο ομάδες Πέμπτη και Παρασκευή είναι ανθρωποκτονία και ληστεία κατ συναυτουργία. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές και οι επτά αρνούνται οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση λέγοντας ότι στο νησί είχαν πάει διακοπές.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες του ΑΠΕ στη δικογραφία για τους συλληφθέντες έχει συμπεριληφθεί ένα βίντεο που  δείχνει τους δράστες να κινούνται στην περιοχή και κοντά στην οικία. Επίσης φέρεται να έχουν βρεθεί δακτυλικά αποτυπώματά τους μέσα στην οικία του άτυχου 67χρονου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt, οι 7 συλληφθέντες είναι σεσημασμένοι για κλοπές και για ληστείες. Μάλιστα ο ένας αποφυλακίστηκε πριν από ένα μήνα, ενώ του είχε επιβληθεί ποινή 12 χρόνων κάθειρξης, για ληστείες, κλοπές και ξυλοδαρμούς, έχοντας εκτίσει στη φυλακή μόνο 3 χρόνια.

Το ζευγάρι που διέφυγε με θαλάσσιο ταξί και αναζητείται στην ευρύτερη περιοχή της Βάρκιζας, είχε μαζί του, τα 47.000 ευρώ της ληστείας όπως επίσης και τα κοσμήματα που βρήκαν στο σπίτι. Οι εισπράξεις της τελευταίας ημέρας, πριν το βράδυ της δολοφονίας, άγγιζαν τα 7.000 ευρώ σύμφωνα με αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση.

Το κατάστημα του άτυχου άντρα που δολοφονήθηκε
Το κατάστημα του άτυχου άντρα που δολοφονήθηκε

Όσο περνάει η ώρα και παρά το γεγονός ότι η υπόθεση ήταν δύσκολη, έρχονται στην επιφάνεια συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την άγρια δολοφονία. Εκτός από τα δυο αποτυπώματα που βρέθηκαν στο παραβιασμένο παράθυρο που χρησιμοποίησαν για να μπουν στο σπίτι της οικογένειας, φαίνεται ότι οι ίδιοι άνθρωποι είχαν καθίσει και είχαν φάει στο εστιατόριο.

Μετά από έρευνα οι αστυνομικοί βρήκαν ειδικότερα μια γόπα από τσιγάρο και από την ταυτοποίηση του DNA αποδείχθηκε ότι λίγες ώρες πριν τη δολοφονία έτρωγαν στο μαγαζί του εστιάτορα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Γεωργιανοί είχαν καθίσει σε δύο τραπέζια και έβλεπαν τόσο τις κινήσεις του Μανώλη Οικονόμου, όσο και το σπίτι του.

Η σύζυγος του άτυχου εστιάτορα - ΦΩΤΟ από New York Times
Η σύζυγος του άτυχου εστιάτορα - ΦΩΤΟ από New York Times

Από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι ο άτυχος άντρας ξυλοκοπήθηκε πολύ άγρια καθώς όπως αποδεικνύεται είχε σπασμένα πλευρά, ρήξη σπλήνας ενώ επισημάνθηκε ότι μπορεί ο θάνατός του να ήταν ασφυκτικός όμως είχε προηγηθεί άγριος ξυλοδαρμός. 

 

Η σύνδεση με τους ληστές που ''σιδέρωναν τα θύματά τους

“Η πρακτική, η μεθοδολογία, αλλά και η άρτια οργάνωση των δραστών, οδηγεί τις έρευνες σε ένα βασικό συμπέρασμα. Σε τέτοιου είδους κινήσεις μάς είχαν συνηθίσει κατά το παρελθόν οι Γεωργιανοί ληστές με το σίδερο”, λέει με νόημα αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών, όχι μόνο για την δολοφονία του εστιάτορα, αλλά και για την άγρια συμμορία των Γεωργιανών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι αστυνομικοί στην Ύδρα, με την βοήθεια του κλιμακίου της Ασφάλειας Αττικής που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας στο νησί, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν την παρουσία δυο εκ των επτά προσαχθέντων, στο σπίτι του 67χρονου το βράδυ της δολοφονίας, καθώς βρέθηκαν σε καίρια σημεία της μονοκατοικίας τα αποτυπώματά τους.

Πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ

0 Σχόλια