Όπως αναφέρουν πολλά ξένα μέσα στον γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο, επεβλήθει στην Ελλάδα μετά από 31 ώρες, μια επώδυνη συνθηκολόγηση, που τελικά  δεν προσφέρει με κανένα δυνατό τρόπο έξοδο από την διαρκή κρίση της χώρας. Η Βρετανική 
εφημερίδα The Telegraph σε κύριο άρθρο της με συγκλονιστικό τίτλο  "Αντιμετώπισαν την Ελλάδα ως κατεχόμενη εχθρική χώρα" περιγράφει την διαμορφωθείσα κατάσταση και την λυκοφωλιά, που ευσχήμως αποκαλείται και Ευρωζώνη, της Ευρωπαικής Ένωσης, της πάλαι ποτέ της Ευρώπης, των λαών και της αδελφοσύνης.

Όπως διαβάζουμε οι όροι είναι πιο σκληροί από εκείνους που απορρίφθηκαν από τους Έλληνες ψηφοφόρους στο  δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και ως εκ τούτου δεν μπορεί να έχει τη δημοκρατική συναίνεση.
Η Βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι η συμφωνία θα πρέπει να υλοποιηθεί από ένα Ελληνικό κοινοβούλιο που εξακολουθεί να κυριαρχείται από τους βουλευτές της Αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ)  και Δεξιάς (ΑΝΕΛ), καθώς και βουλευτές της αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ),  που απεχθάνονται κάθε γραμμή της δήλωσης της συνόδου κορυφής, το περίφημο SN 4070/15, και έχουν συμφωνήσει – αν έχουν συμφωνησεί – με ένα μαχαίρι στο λαιμό τους.
Αυτοί οι όροι είναι μη εφαρμόσιμοι. Λέει και άλλα πολλά και τραγικά το άρθρο της εφημερίδας The Telegraph, που αξίζει να διαβαστεί.
Ι.Α.ΜΠ.
Ολόκληρο το άρθρο στην Αγγλική ΕΔΩ

0 Σχόλια