Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

Ερώτηση βουλευτών ΝΔ: Ζήτησε ο Τσίπρας δάνειο από τους Ρώσους για να πάμε στη δραχμή;

Posted by Θεοφύλακτος Ακρίτας  |  at  9:57 π.μ. No comments

Με ερώτηση στον Αλέξη Τσίπρα στην ελληνική Βουλή, η Νέα Δημοκρατία αναφέρεται στην αποκάλυψη για αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης να ζητήσει δάνειο ύψους 10 δισ. δολαρίων από την Ρωσία, με στόχο τη μετάβαση στη δραχμή.

Την αποκάλυψη έκανε το Βήμα της Κυριακής και ακολούθως μια ομάδα 17 βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με πρώτο υπογράφοντα τον πρώην υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ρωτούν τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εάν  αληθεύει το δημοσίευμα πως η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε το συγκεκριμένο δάνειο από τον Βλαντιμίρ Πούτιν για την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.
Η ερώτηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας είναι η ακόλουθη:


"Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, σε δημοσίευμα της εγκρίτου εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ (του κ. Παπαδόπουλου, στις 19/7/2015), δημοσιεύεται ως πληροφορία αίτημα της Ελληνικής κυβερνήσεως για δάνειο ύψους δέκα (10) δισ. δολαρίων από την Ρωσική Ομοσπονδία, προκειμένου να καταστεί εφικτή η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα. Το δημοσίευμα παρουσιάζει ως εκδοχή ότι την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας απέρριψε το αίτημα, αφήνοντάς σας χωρίς εναλλακτική, με αποτέλεσμα να αναγκαστείτε να υπογράψετε το μνημόνιο με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

Την πατραπάνω ερώτηση, εκτός από τον Άδωνι Γεωργιάδη υπογράφουν οι εξής βουλευτές της ΝΔ: Κώστας Τζαβάρας, Μάκης Βορίδης, Κώστας Βλάσης, Γιώργος Στύλιος, Χρήστος Κέλλας, Φωτεινή Αραμπατζή, Μαρία Αντωνίου, Γεώργιος Γεωργαντάς, Δημήτρης Κυριαζίδης, Κώστας Κουκοδήμος, Ανδρέας Κατσανιώτης, Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Σάββας Αναστασιάδης, Στέφανος Γκίκας, Μάριος Κόνσολας, Γιάννης Βρούτσης.

Θέματα:
Η Ελλάδα μέσα στους Αιώνες:

"Ήγγικεν η ώρα, ω Έλληνες, της ελευθερώσεως της πατρίδος μας! Το τέλος των τυράννων είναι αδελφοί μου πασίδηλον.".

Λάβε Ενημερώσεις

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ:

Σχετικά Άρθρα

0 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top