Σάββατο, 2 Μαΐου 2015

Γλύτωσαν από τα χέρια των φανατικών ισλαμιστών της Μπόκο Χαράμ.

Posted by Θεοφύλακτος Ακρίτας  |  at  5:34 π.μ. No comments

Οι αρχές της Νιγηρίας απελευθέρωσαν 234 γυναίκες και παιδιά που κρατούνταν από τους ισλαμιστές αντάρτες της Μπόκο Χαράμ στο προπύργιό τους στη βορειοανατολική χώρα.
Οι όμηροι αυτοί απελευθερώθηκαν την Πέμπτη από τις περιοχές Καουούρι και Κοντούγκα του δάσους Σαμπίσα, σύμφωνα με ανακοίνωση του νιγηριανού στρατού, ο οποίος συνεχίζει τις επιχειρήσεις για την απελευθέρωση ομήρων της εξτρεμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, μετά την απελευθέρωση περίπου 500 άλλων τις τελευταίες ημέρες.
"Απομακρύνθηκαν από την περιοχή και μεταφέρθηκαν μαζί με άλλους πρώην ομήρους σε ασφαλές σημείο", δήλωσε ο στρατός.
"Η επιχείρηση στο δάσος συνεχίζεται σε πολλά μέτωπα", πρόσθεσε ο στρατός εξηγώντας ότι επικεντρώνει τις προσπάθειες στη "διάσωση των ομήρων και στην καταστροφή όλων των στρατοπέδων των τρομοκρατών και του εξοπλισμού τους" στο δάσος Σαμπίσα.
© Παρέχεται από: News247.gr
Ο στρατός ανακοίνωσε την Πέμπτη την απελευθέρωση 160 γυναικών και παιδιών. Την Τρίτη, μια ομάδα 300 ομήρων είχε ήδη απελευθερωθεί. Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, περίπου 2.000 γυναίκες έχουν απαχθεί από τις αρχές του 2014 από την ισλαμιστική οργάνωση.
Τα κορίτσια και οι γυναίκες που είχαν απαχθεί, δήλωσαν μετά την απελευθέρωσή τους στην οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι είχαν υποβληθεί σε καταναγκαστική εργασία, σεξουαλική κακοποίηση ή είχαν εξαναγκαστεί να πολεμούν στην πρώτη γραμμή στις τάξεις των ανταρτών.
Ακόμη παραμένει άγνωστο αν μεταξύ αυτών των πρώην ομήρων υπάρχουν ορισμένες από τις 219 μαθήτριες, η απαγωγή των οποίων στο σχολείο τους στο Σίμποκ της βορειοανατολικής χώρας στις 14 Απριλίου του 2014 είχε προκαλέσει οργή και διεθνή κινητοποίηση.

Θέματα:
Η Ελλάδα μέσα στους Αιώνες:

"Ήγγικεν η ώρα, ω Έλληνες, της ελευθερώσεως της πατρίδος μας! Το τέλος των τυράννων είναι αδελφοί μου πασίδηλον.".

Λάβε Ενημερώσεις

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ:

Σχετικά Άρθρα

0 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top