Αποκαλυπτήρια μνημείου στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου μια φορά κι έναν καιρό βρισκόταν το εβραϊκό νεκροταφείο, έγινε χθες από τον συριζαίο πρύτανη της «χρυσής λεκάνης» και διάφορες σιωνιστικές οργανώσεις.
Από την εκδήλωση αυτή δεν θα μπορούσε να λείψει ο ανεκδιήγητος Μπουτάρης, ο οποίος εμφανίστηκε με… κιπά επί της κεφαλής.

Στη συνέχεια, έβγαλε λόγο, δηλώνοντας ότι νιώθει ντροπή για τους συνεργάτες των Γερμανών (εννοώντας τους κατοχικούς, γιατί τους σημερινούς τους υμνεί και τους δοξάζει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί): «Αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι, πρέπει τουλάχιστον να προσπαθήσουμε να φανταστούμε τον πόνο και την οδύνη των άλλων. Αν τελικά για εμάς τους Θεσσαλονικείς μη Εβραίους είναι δύσκολο να φανταστούμε τον πόνο των δικών μας Εβραίων, ίσως έχει έρθει επιτέλους η στιγμή να ψελλίσουμε ότι και για τους Εβραίους συμπολίτες μας είναι πλέον αδύνατον να φανταστούν την ντροπή μας. Η πόλη της Θεσσαλονίκης άργησε αδικαιολόγητα πολύ να σπάσει τη σιωπή της και να αρχίσει να μνημονεύει την πιο ζοφερή στιγμή της ιστορία της».
Κι αφού χόρτασε χειροκροτήματα, έκατσε στην καρέκλα του ευτυχισμένος και μετά από λίγο τον πήρε ο… ύπνος κι έγειρε «στου καραβιού την πλώρη»…

Εθνικισμός

0 Σχόλια