Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014

Τουρκία: Τρεις Κινέζοι απήχθησαν σε επίθεση που αποδίδεται στο PKK

Posted by Θεοφύλακτος Ακρίτας  |  at  12:06 μ.μ. No comments

Τρεις Κινέζοι πολίτες που εργάζονται σε θερμοηλεκτρικό σταθμό στη νοτιοανατολική Τουρκία απήχθησαν την Κυριακή (24/8) κατά τη διάρκεια επίθεσης που αποδίδεται στους Κούρδους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Σύμφωνα με το Ανατολή, άνδρες οπλισμένοι με αυτόματα όπλα και χειροβομβίδες εξαπέλυσαν επίθεση στο σταθμό της Σιλόπης, κοντά στη μεθόριο με το Ιράκ, προτού απαγάγουν 3 από τους Κινέζους υπαλλήλους οι οποίοι έκαναν τις αγορές τους στο συγκρότημα.
Ένας εργαζόμενος στην ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει την ασφάλεια του σταθμού τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης, διευκρίνισε το πρακτορείο.
Ο τουρκικός στρατός επιβεβαίωσε την επίθεση, χωρίς ωστόσο να δώσει καμία διευκρίνιση για την τύχη των 3 Κινέζων υπηκόων.
Σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες έχουν εκφραστεί διαμαρτυρίες για τα σχέδια κατασκευής ενός δεύτερου σταθμού παραγωγής ενέργειας στη Σιλόπη, τον οποίο ανοικοδομεί μια κινεζική εταιρεία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Firat, που πρόσκειται στο PKK.

Ο τουρκικός στρατός έχει ξεκινήσει μία επιχείρηση για την εντοπισμό και τη διάσωση των μηχανικών, ανέφεραν πηγές ασφαλείας, ενώ μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.
Πηγή:Newsbomb.gr

Θέματα:
Η Ελλάδα μέσα στους Αιώνες:

"Ήγγικεν η ώρα, ω Έλληνες, της ελευθερώσεως της πατρίδος μας! Το τέλος των τυράννων είναι αδελφοί μου πασίδηλον.".

Λάβε Ενημερώσεις

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ:

Σχετικά Άρθρα

0 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top