Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014

Η κοινοπραξία Ρωσικών Σιδηροδρόμων – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη β΄ φάση για την πώληση του ΟΛΘ

Posted by Θεοφύλακτος Ακρίτας  |  at  10:44 π.μ. No comments

Στην έγκριση των οκτώ επενδυτικών σχημάτων που διεκδικούν το 67% του μετοχικού κεφαλαίου τηςΟργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), προχώρησε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο του ελληνικού Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημόσιου ανοίγοντας το δρόμο για τηνδεύτερη φάση του διαγωνισμού. Οπως δήλωσε εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti στην προεπιλογή πέρασαν και οι 8 που υπέβαλαν εκδήλωση ενδιαφέροντος για την απόκτηση ποσοστού της ΟΛΘ. Οι υποψήφιοι επενδυτές σε πρώτη φάση πρέπει να επιδείξουν την οικονομική βιωσιμότητα, και στη δεύτερη - να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές.Τα επενδυτικά σχήματα που εξέφρασαν ενδιαφέρον στην αποκρατικοποίηση του ΟΛΘ είναι:APM Terminals, B.V. (Δανία)
Deutsche Invest Equity Partners, GmbH (Γερμανία)
Duferco Particiption Holding, S.A. (Ελβετία)International Container Terminal Services, Inc (Φιλιππίνες)Mitsui & Co., Ltd. (Ιαπωνία)P&O Steam Navigation Company (DP World) (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα)Russian Railways JSC/ΓΕΚ Τέρνα Α.Ε. (Ρωσία/Ελλάδα)Yilport Holding, Inc (Τουρκία).
Στελέχη του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ανέφεραν χθες ότι όλες οι εταιρείες πληρούσαν τα εχέγγυα για να προχωρήσουν στη β΄ φάση του διαγωνισμού. Σύμφωνα με τηδήλωση της εκπρόσωπου του ΤΑΙΠΕΔ το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης τα σχέδια συμφωνίας πώλησης και αγοράς και τις συμφωνίες των μετόχων και η προσφορά κινείται στη δεύτερη φάση, όπου οι υποψήφιοι επενδυτές θα έχουν πρόσβαση σε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τους ειδικούς όρους του διαγωνισμού (data room). Μετά την παραλαβή όλων των εγγράφων, οι επενδυτές θα πρέπει να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές. 
Η ημερομηνία ολοκλήρωσης της δεύτερης 
φάσης του διαγωνισμού δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί.

Η Ελλάδα μέσα στους Αιώνες:

"Ήγγικεν η ώρα, ω Έλληνες, της ελευθερώσεως της πατρίδος μας! Το τέλος των τυράννων είναι αδελφοί μου πασίδηλον.".

Λάβε Ενημερώσεις

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ:

Σχετικά Άρθρα

0 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top