Η Άγκυρα θεωρεί ευκαιρία την οικονομική κρίση που έχει ξεσπάσει στη Μεγαλόνησο, προκειμένου να εισπράξει ανταλλάγματα στην Κύπρο και ήδη ετοιμάζεται να ζητήσει τη συνδρομή των ΗΠΑ προς την κατεύθυνση αυτή και να απειλήσει πάλι με διχοτόμηση.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου στη συνάντηση του με τον Τζον Κέρι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο στην Κωνσταντινούπολη θα τονίσει πως «σε περίπτωση που οι ελληνοκύπριοι προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν μόνοι τους το φυσικό αέριο τότε θα μπορεί να προκληθεί μια νέα ένταση στην ανατολική Μεσόγειο». Αυτό το μήνυμα φαίνεται πως θα δώσει ο τούρκος υπουργός των Εξωτερικών στον αμερικανό ομόλογό του, σύμφωνα με δημοσίευμα της Hürriyet.

Η τουρκική εφημερίδα γράφει πως ο Νταβούτογλου θα δηλώσει πως «σε περίπτωση που οι ελληνοκύπριοι επιμείνουν στη στάση τους κι εμείς θα επιταχύνουμε τις διαδικασίες ερευνών κοιτασμάτων αερίου στο βόρειο τμήμα με αποτέλεσμα να επιταχυνθεί και η διαδικασία της διχοτόμησης του νησιού. Αν η διεθνής κοινότητα δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο, τότε πρέπει να πιέσει τους ελληνοκύπριους να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

ΠΗΓΗ: www.onalert.gr

0 Σχόλια