Αυτός είναι ο λόγος που διώκεται η Κύπρος το ότι είπε ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν, ξεκάθαρα τώρα χωρίς ντροπή βγαίνουν και λένε ότι η Κύπρος πληρώνει τις αμαρτίες της και σαν αμαρτία θεωρούν το ότι απέριψε το σχέδιο Ανάν. Τώρα οι "φίλοι μας" δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο, τωρα γνωρίζουμε τον πραγματικό μας εχθρό, τώρα ξέρουμε ενάντια σε ποιόν θα στραφούμε. Μην πιστεύετε την προπαγάνδα των πουλημένων Ελλήνων δημοσιογράφων και πολιτικών διότι ο σκοπός τους είναι μόνο ένας να τρομοκρατήσουν και να υποτάξουν τους πάντες, ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΜΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΤΕ, αλλά να ελπίζετε στον Θεό μας και να αγωνιστείτε ενάντια στους δυνάστες. Διαβάστε παρακάτω το ρεπορτάζ από το Πρώτο Θέμα για το πόσο ξεδιάντροποι και απάνθρωποι είναι οι πραγματικοί εχθροί μας: "«Η Κύπρος αρνείται να μάθει από τα λάθη της» γράφουν οι New York Times, τονίζοντας ότι η χώρα «θα πληρώσει ακριβά τις αμαρτίες της».

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, οι  Κύπριοι πάντα υπερεκτιμούσαν τη διαπραγματευτική τους θέση. 

«Τα τελευταία χρόνια, το πρώτο μεγάλο λάθος τους ήταν ότι το 2004 απέρριψαν το σχέδιο του ΟΗΕ για την ενοποίηση νησί τους. Αυτό εκνεύρισε τους Ευρωπαίους εταίρους και έβαλε την Κύπρο σε μια αδύναμη στρατηγική θέση, αφήνοντας μια ουλή σε όλο το νησί» υποστηρίζει ο αρθρογράφος των New York Times.

Μάλιστα, όπως αναφέρει, η «τελευταία κομμουνιστική κυβέρνηση ήταν εξίσου εγκληματική» καθώς απέτυχε να λάβει μέτρα όταν η κρίση έπληξε την Ελλάδα.

«Αν ήταν πρόθυμοι για την αναδιάρθρωση των τραπεζών, η κυπριακή οικονομία θα είναι πλέον πιο υγιής. Επίσης, θα ήταν πιο εύκολο για την Κύπρο να κάνει μια συμφωνία με τη Γερμανία τότε παρά τώρα έπειτα από τώρα που η  Άνγκελα Μέρκελ απέχει λίγους μήνες από τις εκλογές» προσθέτει.

Την ιδια ώρα, το αμερικανικό δίκτυο CNN φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του δημοσκόπηση, μέσα από την οποία καλεί τους αναγνώστες να ψηφίσουν, εάν θα επισκέπτονταν την Κύπρο ως τουριστικό προορισμό.  Η πλειοψηφία των απαντήσεων είναι αρνητική."
Αλέξανδρος Οικονόμου

0 Σχόλια